Türkiye'den Amerika'ya kaçak göçmen taşıyan çete ilanla adam seçiyor

Türkiye'den Amerika'ya Kaçak Göçmen Taşıyan Çete İlanla Adam Seçiyor, Bankaları Dolandırıyorlar.

Türkiye'den Amerika'ya kaçak göçmen taşıyan çete ilanla adam seçiyor
Editör: adalet.tv
04 Haziran 2024 - 21:12 - Güncelleme: 04 Haziran 2024 - 21:22

Türkiye'den ABD'ye Meksika üzerinden yasa dışı yollarla göçmen taşıyan bir çete, artık faaliyetlerini açıkça ilan ederek sürdürmeye başladı. "Serhad Turizm" adı altında faaliyet gösteren çete, sosyal medya hesaplarında kaçak yollarla ABD'ye geçenlerin videolarını paylaşarak yeni müşteriler bulmayı hedefliyor.

1300 Üzeri Findeks Puanı Şartı

Çete, ABD'ye gitmek isteyen kişilerden 1300 üzeri Findeks puanı istiyor. Bu şart, mali durumu iyi ve kredi almaya uygun kişileri seçmek amacıyla konulmuş durumda. Yüksek Findeks puanı, çetenin kredi onayı alabilecek kişilere ulaşmasını kolaylaştırıyor.

Parası Olmayana 2 Milyon TL Kredi

Kaçak yollarla ABD'ye gitmek isteyen fakat yeterli maddi durumu olmayan kişilere ise çete, 2 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sunuyor. Ancak, bu kredinin %20'sine çete el koyuyor. Bu da yaklaşık 400 bin TL'ye denk geliyor. Bu yöntemle, çete hem müşterilerine gerekli finansmanı sağlıyor hem de önemli bir gelir elde ediyor.

Kaçak Göçmenlerin Videoları Paylaşılıyor

Çetenin faaliyetlerini yürüttüğü "Serhad Turizm" adlı sosyal medya hesaplarında, kaçak olarak ABD'ye giden kişilerin videoları paylaşılıyor. Bu videolar, çetenin ne kadar başarılı olduğunu göstermek ve yeni müşteriler çekmek için kullanılıyor. Görüntülerde, insanların zorlu yolculukları ve ABD'ye varış anları yer alıyor.

Yetkililerin Bu Durumdan Haberdar mı?

Bu açık faaliyetler, Türkiye ve ABD yetkililerinin dikkatini çekip çekmediği bilinmiyor. 

Yetkililer durumu yakından izliyor ve engellemeye çalışıyor. Ancak, çetenin sosyal medya üzerinden bu kadar açık şekilde ilan verip müşteri buluyorlar.

Kaçakçılar bu yöntemlerle bankaları da dolandıyor. Kredi çekilen kişi yurt dışına kaçtığı için krediyi de geri ödemiyor.

Gazeteci Fatih Artun'un iddiasına göre, ABD Başkanı Joe Biden bir kararname ile ilticayı zorlaştıran düzenlemeler yapacak. Bu kararnameden önce Çete Amerika'ya kaçakçılığı da hızlandırmış durumda.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum