Rusya'da cezaevlerinde bulunan hükümlüler askere alınıyor

İç savaşa sürüklenen Rusya'da ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler askere alınmaya başlandı.

Rusya'da cezaevlerinde bulunan hükümlüler askere alınıyor
Editör: adalet.tv
24 Haziran 2023 - 19:36
Reklam
Rusya saat içeirisinde iç savaşa sürüklenmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde gelişen süreç tüm ülkeler tarafından takip ediliyor. Bölgeden gelen son haberlere göre ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler askere alınmaya başladı.

Rusya lideri Vladimir Putin, ciddi suçlar işleyenler dışında hüküm giymiş kişilere sözleşmeli olarak askerlik hizmetini yerine getirme imkanı tanıyan yasayı imzaladı. Yasada ayrıca bir takım sağlık sorunları olan ve olağan koşullarda askere alınmayan vatandaşların da seferberlik ve savaş halinde ordu ile sözleşme imzalayabilecekleri belirtiliyor.

İmzalanan yasada ayrıca bir takım sağlık sorunları olan ve olağan koşullarda askere alınmayan vatandaşların da seferberlik ve savaş halinde ordu ile sözleşme imzalayabilecekleri öngörülüyor. Bu vatandaşların askerlikten terhis edilmesinin sebebinin, seferberlik süresinin sona ermesi, sıkıyönetimin kaldırılması ve/veya savaş süresinin sona ermesi olabileceği ifade ediliyor.

Söz konu yasa geçen hafta sırasıyla Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum