Memurlara ek zam yapılacak mı?

Kamu kurumlarında görev yapan memurlara seçim öncesinde ek zam yapılması gündeme geldi.

Memurlara ek zam yapılacak mı?
Editör: adalet.tv
23 Mart 2023 - 22:18 - Güncelleme: 23 Mart 2023 - 22:25
Devlet kurumlarında görev yapan memurlar için ek zam beklentisi yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli aylığına açıkladığı zam oranının ardından memurlar da benzer bir zam için taleplerini dile getirmeye başladı.

Bilindiği üzere memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı konusunda araştırmalar sürüyor. Ocak ayında aylık bazda enflasyon 6,65 olarak açıklanmıştı. Ayrıca 3 Mart tarihinde açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre aylık bazda enflasyon yüzde 3,15'lik artış gösterdi. Bu hesaplamalar doğrultusunda memur ve memur emeklisinin alacağı iki aylık enflasyon farkı 9.8 oldu.

MEMURLAR EK ZAM BEKLİYOR

Zam oranlarını yetersiz bulan memurlar ise seçimlerden önce ek / ara zam yapılmasını talep ediyor. Hükümetin ise bu çağrıya sıcak bakması ve zam konusunu gündeme alması bekleniyor.

Sendikalarda zam taleplerini dile getirerek yüksek enflasyon altında ezilen memur maaşlarına ek zam veya seyyanen zam yapılmasını istiyor.

ASGARİ ÜCRETE DE ZAM BEKLENİYOR

Aralık ayında asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyalini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" demişti.

Kulislerde gelen son bilgilere göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin liranın üzerine çıkabilir. Bu bilgiler ile memurlara da zam yapılması mutlak surette gündeme gelecektir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum