Hakim ve savcıları 'araç satışı' hilesi ile dolandırdılar

Araç satış işlemi adı altında hakim ve savcılarında dolandırıldığı ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayının ayrıntıları netleşti.

Hakim ve savcıları 'araç satışı' hilesi ile dolandırdılar
Editör: adalet.tv
24 Ağustos 2023 - 13:49
Ülkemizde neredeyse her sabah dolandırıcılık haberleri ile güne başlıyoruz. Dolandırıcıların geliştirdikleri yöntemlere her meslek gurubundan çalışanlar inanıyor. TCK ve diğer yaptırımların yetersiz kalması ise dolandırıcıların iştahını kabartıyor.

Adliyede görevli hakim ve savcılar da bu habere konu olan olayda dolandırıcıların kurbanı oldu. 2022 yılında Sinop ilinde araç alım satım şirketi kuran H.C ile A.C birçok kişiye otomobil satışı yaptı.

Sinop ve çevre illerde tanınan isimlerle fotoğraf çekilip instagram ve facebook gibi sosyal medya hesaplarında paylaşan şüpheli şahıslar vatandaşların da güvenini kazandı. Alınan bilgiye göre; kredi çekip, altınlarını bozdurup veya dost ve akrabalarından borç alarak araba almak isteyen 87 kişi ne arabalarını alabildi ne de paralarını geri alabildi. Mağdur sayısının daha fazla olduğu iddialar arasında.

Dolandırıcıların kurbanı olan 87 kişi arasında adliyede görevli hakim ve Cumhuriyet savcılarının da olduğu öğrenildi.

Olaya konu şikayetler ile milyonlarca TL'nin buharlaştığı ortaya çıktı. Mağdurlar arasında akim, savcı, öğretmen, polis, esnaf, emekli... kısacası herk esimden vatandaşın mağdur edildiği belirtiliyor. Mağdurlar hukuk mücadelesi verse de; bu tarz dolandırıcılık olaylarında kanuni yaptırımın yetersiz kalması nedeniyle mağdurlar zararlarını gideremiyor.

Ülkemizin dolandırıcılar için yol geçen hanı olması ise ayrıca düşündürücü bir konu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum