Cezaevinde yatan mahkumların ve görevli memurların günlük yemek ücretleri belli oldu

Cezaevinde yatan hükümlü ve tutuklular ile görevli infaz ve koruma memurlarının günlük yemek ücretleri belli oldu

Cezaevinde yatan mahkumların ve görevli memurların günlük yemek ücretleri belli oldu
Editör: adalet.tv
18 Ocak 2024 - 10:44
Reklam
Ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurları ve idari personel ile yine aynı kurumlarda kalan ve cezasını infaz eden hükümlü ve tutukluların 2024 yılı iaşe ücretleri belli oldu.

Hükümlü ve tutuklular ile görev başındaki memurların günlük iaşe ücreti 50 TL'den 83 TL'ye yükseltildi. Ceza infaz kurumlarında barındırılan çocuk hükümlü ve tutukluların ise 75 TL'den 150 TL'ye yükseltildi.

ANNESİNİN YANINDA KALAN ÇOCUKLAR

Annesinin yanında kalan çocuklar ile süt emziren hükümlü ve tutuklu annelerin günlük iaşe ücreti de 75 TL'den 150 TL'ye yükseltildi.

Bilindiği üzere kadın hükümlü ve tutuklular talepleri doğrultusunda 0-6 yaş arasındaki çocuklarını yanlarına alabiliyor. 6 yaşından sonra ise çocukların sorumluluğu, kabul etmeleri halinde, akrabalarına veriliyor. Aksi durumda ise çocuklar, devlet korumasına alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderiliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • GARDİYAN
    3 ay önce
    657 ye göre memura 8 saat için 1öğün 12 saat için 2 öğün yemek vermek zorundasın. Ancak gece vardiyasına gelen memur aç kalıyor ve 2öğün iaşe hakkının 1 öğle yemeklerine müdürlerin savcılarınboğazına et olarak giriyor.
  • Mahkum aileleri
    3 ay önce
    Mahkum aileleri Mahkum yakınlarına maddi manevi bakmakta zorlanıyor. Milletvekillerimizden Köklüi infaz değişikliği ile beraber 4/4 2.kez mükerrer 107/12 107/13 58 koşullu salı verilme ve denetim hakkı istiyor Anaların gözüyaşlı çocuklar mutsuz eşler tek başına nereye yetişeceğini şaşırmış durumda Yuvalarımız dağılmasın Adalet Bakanımız ve tüm Millet Vekillerimizden tek isteğimiz madde ayırımsız bir İnfaz Düzenlemesi. Cezaevleri indirim bekliyor Eşit Yasa Eşit AF Toplumsal BARIŞ adına talep ediyoruz İnfaz Düzenlemesi ADİL Olsun
  • Davud
    3 ay önce
    Bir hükümlü ile memurun yemek bedeli aynı olmamalı
  • Gardiyan
    3 ay önce
    Kuru fasulye içinizden Kordon burun nohut bezelye patates makarna erişte yemekten bıktık artık ve sabahları iki çeşit olarak gelen kahvaltı piknik reçel ve bal yan yana veriliyor