Cezaevi personel servislerinin iptali ile yaşanacak olumsuz durumlar

Cezaevi personel servislerinin iptal edildiği haberleri ile ilgili analiz haberimiz sizlerle.

Cezaevi personel servislerinin iptali ile yaşanacak olumsuz durumlar
Editör: adalet.tv
30 Ocak 2024 - 21:12 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 23:27
Reklam
Adalet TV - ÖZEL | Cezaevlerinde görev yapan memurlar servis araçları ile işe gidip gelmektedir. Cezaevleri şehir merkezlerinin dışında yer alıyor, özel halk otobüsleri saatleri ve doluluk oranları açısından cezaevi personelini taşıyacak kapasiteye sahip değildir.

Ayrıca cezaevlerine gidip gelen mahkum yakınları ile cezaevi personelinin aynı özel halk otobüslerini kullanması güvenlik açısından ciddi sorunlar doğuracaktır.

Ödenek yetersizliği nedeniyle bazı illerde servislerin iptal edildiği, yeni servis ihalelerinde sorunlar olduğu haberleri gelmektedir. Memurların mesaiye gidip gelirken kendi imkanları ile göreve gidip gelmeleri istenmektedir.

Yıllar önce İzmir’de ve geçen yıl Bursa’da cezaevi servis aracına bombalı saldırı düzenlenmiştir. Asker ve polisleriniz ile infaz koruma memurlarının dışında servis aracına bombalı saldırı düzenlenen başka bir meslek gurubu bulunmamaktadır.

Organize suç örgütleri ve terör örgütleri, memurlara özel halk otobüslerinde hemen ulaşabilecektir.

Kolluk görevi yerine getiren, kurum içi istihbarat dahil her türlü görev yapan ve düz memur ile aynı özlük haklarına sahip olan cezaevi personelinin servis hakkının iptali haberlere konu olacak, ulusal güvenliği tehdit edecek sorunlar meydana getirebilir. Bu konuda özel bir çaba sarf edilerek sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 12 Yorum
  • Mevlüt ekici
    2 ay önce
    İnfaz koruma memurları birlik olmadığı sürede bu şekilde daha çok mağduriyetlere karşılaşacak tır turkiyede aglamayana emzik vermezler
  • Burak kayın
    3 ay önce
    Nerede infaz korumalar 70 bin 80 bin aileleri ile birlikte 150 200 bin nüfusa sahibiz ama 5 10 yorum var burada hiçbir şeyi haketmiyoruz inşallah kaldırılır bazı eski memurlara abi sizlerde katılın etkinliklere diyoruz biz anlamıyoruz yapamıyoruz diyorlar ama Facebook ta ona buna yazmayı bilirsiniz düzgün karakterli olanlar sözüm size değil saygımda sonsuz ama haketmiyoruz
  • garip gardiyan
    3 ay önce
    hasan boş yapma istanbulda kirada oturuyoruz silivride kiralara anasının camı gibi bide kalkarsa mesleği bırakır giderim.
  • Hasan Can
    3 ay önce
    Kesinlikle iptal edilmeli bomboş gidip geliyor servisler zaten memurlar kurumlara yakın ev buluyor. Geçmişte servislere yapılan saldırılarda bir güvenlik için tehlikeli toplu şekilde herkes kendi imkanları ile işine gidip gelmeli. Kaldırılması doğru bir karar olacaktır.
  • İkm ikm
    3 ay önce
    Yav arkadaş en zor işe en dusuk memur maaşıni verip bide ustune servisleri kaldırmak nedir hayırlısıyla başka bir mesleğe atansak ta kurtulsak
  • üzgün gardiyan
    3 ay önce
    savcı hakimlere 19 bin tl zam yapılacağı haberinin olduğu gün cezaevi personelinin servisleri ödenek yetersizliği nedeniyle iptal ediliyor haberi var. oldu mu şimdi ? açık cezaevi işyurtlarının parasını sadece cezaevlerine harcasalar yine cezaevi personeli en lüks otobüsler ile işe gidip gelir. ama onlara 1990 model eski otobüsleri bile çok mu gördüler.
  • İnfaz Koruma Memuru
    3 ay önce
    Herkes almış eline bi düdük öttürme sevdası peşinde bi bakın etrafınıza kamuda kimin ne kadar gideri var sırtını herkes yaslamış vatandaşa oh ne güzel bi dünya nasılsa üreten hükumet yok ekmek elden kıyak emeklilik desen var bi dönemde alınan maaş ortada bide üstüne Terör örgütü partisine sağlanan paralar seçime verilen paralar oh ne güzel memleket sorsan elhamdülillah Müslüman bi ülkedeyiz yazık anca övünün siz servis nedir personel için en iyisini yapacaksınız yaptığınız harcamaları kimse görmüyor sanmayın.
  • İnfaz Koruma Memuru
    3 ay önce
    Kocaeli Kandıra Cezaevi servisleri nasıl bir ihale ise yıllardır her zaman aynı firma ile eski model araçlarla personeli taşımaktadır, özellikle vardiyada çalışan personel servisi ne otobüs mü desem bilemedim kimsenin umrunda değil yıllardır çözülemeyen firma sorunu ne hikmetse kimseden ses çıkmaz. Cezaevi personeli mahkum yakınları ile aynı nizamiye den aynı yerden geliş gidiş yaptığından sadece halk otobüslerinde göz göze gelmiyor bunuda bilip önlem alan yok tabiki. Personelin soyunma odası dedikleri yer kuş kafesinden küçük minik dolap gözlerinden ibaret. Kurumda ödenek ihtiyacı olan birimlerin hizmetine değilde nedense keyfiyete göre sadece müdürlerin hizmetine verilmiş , kimsenin kimse umrunda değil kamu kurumlarında herkes ben en üstüm dediğim olur havasında bu sebepten çözülecek bi konuda yok , kimseden öneri isteyen istesede zaten yapan yok.
  • Gardi
    3 ay önce
    Kurumlar servis iptal diye guruplara resmî yazı atıyor. Çok üzücü
  • Selim şan
    3 ay önce
    Her geçen gün değersizleşen bir meslek *Güvenlik işi yaptırıp masa başı memuru sayarlar biz güvenlik işi yapmiyorsak devlet neden silah hakkı verip al kendini koru diyor *Kıyafetlerinin berbat derecede kalitesiz şapşal oluşu terzi saatlerce uğraşsada çuval pantolonları adam edemiyor *Öğle arası molasının olmayışı *Fazla çalışma saatlerinin karşılığının olmayışı *Mahkumlarla aynı şartlar altında aynı ortamda saatlerce çalışan memurlarız bizler *En ufak olayda tutanaklık mahkemelik oluruz *Aramada tünel yasaklı madde vs vs bulana ödül vermek yerine tutanakta ismi geçer mahkemelerle uğraşıp dururuz bizler *Mobbing görürüz kendini bilmez amirlerimiz tarafından *Özlük haklarımız yok sendika kurma hakkımız yok *Bundan önceki bakan boynumun borcu diyip verdiği sözleri tutmadı *dışarıda itibarımızın olmayışı mesleğimizin adını duyanların bizlere yüz çevirdiklerini surat astiklarina birçok kez şahit olduk *Polis jandarma yakalar savcı hakim tutuklar cezasını verir ikm içeride sağlığıyla yemeğiyle eğitimiyle ve daha birsuru sorunu ile uğraşır ama hep kötü gardiyanlar işkenceci rüşvetci oluruz bizler Hickimseye önermiyorum hiçbir zaman hayal ettiginiz bir meslek olmayacak
  • Davud
    3 ay önce
    Bizi savunan bakan yok ki
  • Emrullah guven
    3 ay önce
    Nedense kamu da butun tasaruflar sadece cte personeline uygulaniyor bu kadar dislanan baska bi bakanlik calisanlari yok yazik