Başsavcı hakkında suç duyurusunda bulunan savcı hastaneye sevk edildi

Başsavcının 'örgüt lideri', gazetecinin 'örgüt üyesi' olduğunu iddia eden Cumhuriyet savcısı sinir hastalıkları hastanesine sevk edildi. Olayın ilginç detayları haberimizde.

Başsavcı hakkında suç duyurusunda bulunan savcı hastaneye sevk edildi
Editör: adalet.tv
22 Haziran 2023 - 17:25
İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan Anadolu Adliyedinde yaşanılan olay herkesi şaşırttı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Cumhuriyet savcısı F. A. soruşturma savcılığına geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu suç duyurusu dilekçesinde bir ilin başsavcısının örgüt lideri olduğu belirtti.

Ayrıca Anadolu adliyesinde görev yapan gazetecinin de örgüt üyesi olduğunu iddia etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) 16 Haziran’da giden ve zorluk çıkardığı belirtilen Cumhuriyet savcısı F. A. hakkında işlem başlatıldı.

Açılan soruşturma kapsamında mahkeme tarafından alınan kararla savcı F. A. akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildiği öğrenildi.

İddialara göre olaya konu savcının, 10 Ekim 2022 tarihinde Maltepe'de boş bir arazinde bulunan cesedi haberleştiren gazeteciye "Odama gel sana sıkayım" dediği ve aynı gün Fikirtepe'de meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamada olay yerinde görevli muhabire yine "Odama gel sana sıkayım" cümlelerini dile getirdiği aktarıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum