Avukat ile birlikte sahte evrak düzenleyen mübaşire hapis cezası istendi

Avukat ile birlikte dosya içerisine sahte evrak yerleştiren mübaşir hakkında iddianame düzenlendi. Soruşturma savcısı hapis cezası talep etti.

Avukat ile birlikte sahte evrak düzenleyen mübaşire hapis cezası istendi
Editör: adalet.tv
04 Şubat 2023 - 12:14
Reklam
Geçtiğimiz yıl ulusal basında geniş yer bulan olay hakkında soruşturma savcılığı tarafından iddianame hazırlandığı öğrenildi. İstanbul Adliyesi'nde bir avukatın davayı kazanabilmek için rüşvet ile adliyede görevli bir mübaşirin dosyayı dışarı çıkarmasını sağlayan ve içine yaklaşık 1.5 milyon dolarlık (24 milyon lira) sahte imzalı senet koymasıyla ilgili adli soruşturma tamamlandı. Sahte evrak ile mağdur edilen ailenin şikayetiyle 8 kişilik suç şebekesi bilindiği üzere operasyon ile gözaltına alınmıştı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Adli soruşturma neticesinde savcılık, sahte senedi dosyaya yerleştirerek usulsüz haciz işlemi başlatan avukat çalışanları ve mübaşirin içinde bulunduğu 8 kişilik suç şebekesine dava açtı. Alınan bilgiye göre; iddianamede, iş adamının kızı Burcu Sönmez, oğlu Burak Sönmez ve eşi Necla Sönmez mağdur olarak yer aldı. İddianamede, İstanbul Adliyesinde görevli mübaşir A. K'nin yan mahkemesindeki bir dosyayı alıp adliye dışında Şişli'de bulunan bir AVM'ye götürdüğü ve bin lira karşılığı H. Ş. isimli şahsa verdiği ayrıntılarıyla anlatıldı.

SAHTE SENET HAZIRLANDI

Mübaşirin bizzat elden teslim ettiği dosyayı 29 Ekim'den önceki yarım günlük mesai içerisinde teslim edip, 1 Kasım günü sabah saatlerinde dosyayı geri alarak adliyeye getirdiği kaydedilen iddianamede, H. Ş'nin ise kızı Ç. Ş. ve çalışanı Ç. T. ile sahte senet hazırlayarak ciro ettirdiği ve müştekiler aleyhine icra takibi başlattıkları birden çok senet ile bu senet eklerinde sahtecilik yaptığı detayları yer aldı.

YARGILAMA BAŞLIYOR

Dosya kapsamında 3'ü tutuklu 8 şüphelinin, 'Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik, rüşvet' suçlarından cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler, Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum