Memurların gözü 1 Mayıs'ta: ek zam geliyor

ABONE OL

Memur maaşlarına ek zam var mı, 1 Mayıs memura seyyanen zam gelecek mi? Son bilgiler haberimizde sizlerle.

1 Mayıs'ta memura zam var mı, 1 Mayıs memura ek ek zam yapılacak mı? Memur maaşlarına seyyanen zam gelecek mi?

Memurların gözü kulağı zam haberinde. Bilindiği üzere enflasyon ile birlikte memurların alım gücü düşmüştü. Memurlar alım gücünün yükselmesi için ek zam veya seyyanen zam talep ediyorlardı. 1 Mayıs’ta yetkili sendikanın Genel Kurulu’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada memurlar için 3 Bin TL civarı bir zam müjdesi vermesi bekleniyor.

Memur zammı ne kadar olacak?

Son bilgiler: “Memurlarda ek zam yapılması yönünde yüksek bir beklenti var” diye konuşan Sözcan, “Memurlara yılın başında toplam yüzde 30’lük zam yapılmıştı, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı. Şu anda aile yardımı ödeneği de dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 lira. Tabi kademe kademe ve yapılan işe göre memur maaşları değişiyor. Başkent kulislerinde memura ek zam yapılacağı söyleniyor” dedi.

Olasılıklar neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta Memur Sen Genel Kurulu’nda bir programının olduğunu ve bu toplantıda memurlara bir müjde vereceğini kaydeden Sözcan, şunları söyledi:

“Gözler de Erdoğan’ın toplantıda memurlarla ilgili bir ek zam açıklaması yapması bekleniyor. Kulis bilgisi olarak üç formül üzerinde duruluyor.

Adalet Bakanlığı personeli zam beklenitisi

Ayrıca Adalet Bakanlığı bünyesinde ceza infaz kurumları ve adliyelerde görev yapan memurlar ise kendilerine bu zamlardan ayrı olarak farkl ıbir zam daha yapılmasını talep ediyor. Bunun nedeni ise en yoğun iş temposuna sahip olup en az maaş alan memur gurubu olmaları olarak gösteriliyor.

Birincisi düşük maaş alan memurlara seyyanen zam yapılması, seyyanen zammın 3 bin ila 2 bin lira arasında alacağı konuşuluyor.

İkinci formül ise memur maaşlarına seyyanen zam yapılıp üzerine belirli bir oranda zam yapılması yönünde.

Üçüncü formül ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ek zam yapılmasıdır. Seçime kısa bir süre kaldı, 1 Mayıs’ta yetkili sendikanın Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde vermesi bekleniyor. Meclis’in kapalı olmasından dolayı seçim sonrası vaadi olarak ifade edilecek.”

Sosyal medyada örgütlenen memurlar Twitter üzerinden seslerini duyurmak için bazı etiketleri TT yapmak için kampanya başlattı.

memur zam ek zam seyyanen zam 1 mayıs zam