Kandıra Cezaevi'nde eylem yapmak isteyen HDP'lilere izin verilmedi

ABONE OL

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki kalabalık heyet Kandıra ceza infaz kurumları kampüsüne doğru hareket etti. Cezaevleri bölgesinde eylem yapmak isteyen HDP'li grup ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan üst düzey tedbirlerden dolayı amacına ulaşamadı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet Kandıra ceza infaz kurumları kampüsüne doğru hareket etti. Cezaevinde eylem yapmak isteyen HDP'li grup ise güvenlik noktalarına takıldı.
Gün boyunca bölgede hiçbir tatsızlık yaşanmaması ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın süreç yönetmedeki başarısı olarak yorumlandı.

Kocaeli'de bulunan Kandıra ceza infaz kurumları kampüsüne eylem yapmak için gitmek isteyen HDP'li gurup nedeniyle il genelinde polis ve jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda Gebze'de polis ekiplerince durdurulan HDP'li grubun geçişine izin verilmedi. Kandıra ceza infaz kurumları kampüs yolu üzerindeki İzmit Çayırköy mevkinde de polis ve özel harekat ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevine gitmek için İstanbul'dan yola çıkan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet buradaki kontrol noktasında durduruldu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Saruhan Oluç ile kolluk kuvvetleri arasında konuşma gerçekleştirildi. Akabinde kolluk kuvvetleri, sadece milletvekilleri, MKYK üyeleri ve partiye ait basın mensuplarının geçişine izin verildiğini bildirdi. Heyetteki diğer araçlar ise kontrol noktasından geri çevrildi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, yapılan kimlik kontrolünün ardından Kandıra ceza infaz kurumları kampüsünün bulunduğu alana doğru hareket etti.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan üst düzey güvenlik önlemleri sayesinde bölgede izinsiz faaliyetlere izin verilmediği kolluk kuvvetleri ile HDP'li heyet arasında herhangi bir arbede vb. olay yaşanmadı.

kocaeli kandıra jandarma hdp pervin buldan