İstanbul Barosu Başkanı Saraç'tan avukatların ismiyle dolandırıcılığa ilişkin açıklama

ABONE OL

Filiz Saraç: "Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz; İstanbul Barosu sizinle sonuna kadar mücadele edecektir"

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların ismiyle dolandırıcılık olaylarına ilişkin, yurttaşların ve meslektaşlarının alın terine göz diken, onların saygınlığını zedeleyenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Baronun İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan merkezinde açıklama yapan Saraç, İstanbul Barosuna kayıtlı bazı avukatların bilgileri kullanılarak vatandaşların dolandırıldığı yönünde baro başkanlığına çok sayıda ihbar geldiğini belirtti.

Mağduriyet yaşayan meslektaşlarının genç avukatlar olduğuna dikkati çeken Saraç, "Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için İstanbul'daki bu tür dosyaların bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Baro Başkanlığımız ve yönetim kurulu üyemizce görüşmeler yapılmıştır. Daha etkin bir soruşturma yapılması hususları görülmüştür. Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz; İstanbul Barosu sizinle sonuna kadar mücadele edecektir." diye konuştu.

"Dolandırıcıların yargılanmasını sağlamak için mücadele ediyoruz"

Avukat Aslıhan Aslantaş ise isminin ve kimlik bilgilerinin dolandırıcılıkta kullanıldığını, mağdur edilen çok sayıda vatandaş tarafından da arandığını dile getirdi.

Konuyu baro yönetimi ile de paylaştığını aktaran Aslantaş, "Savcılık soruşturma dosyası açmıştık. Dosyanın takibi İstanbul Barosu tarafından yapılmaktadır. Etkin bir soruşturma ile dolandırıcıların hukuk önünde yargılanmasını sağlamak için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

filiz saraç baro avukat