İnfaz koruma memuru gözaltına alındı

ABONE OL

Erzurum'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında infaz ve koruma memurununda bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

Ülke genelinde terör örgütü FETÖ / PDY'ye yönelik operasyonlar devam ediyor. Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda 13 şüpheli şahıs  gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce 2012-2015 yıllarında jandarma okulları sınavını "aday numarası kodlama yöntemi" ile usulsüz şekilde kazandığı tespit edilenlere yönelik operasyon düzenlendi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Yapılan operasyonda, 1 astsubay, 1 infaz ve koruma memuru, 2 öğretmen ve açıkta bulunan 1 polis memuru ile ihraç edilmiş 3 askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli yakalandı.

Alınan bilgiye göre Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından 11 zanlı, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedikleri beyanında bulunan 11 şüpheli ise savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY üyesi şüphelilerden 2'si de yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonla ilgili adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.

fetö infaz koruma operasyon