İnfaz koruma memurlarına yapılacak özlük hakkı iyileştirmesi belli oldu

ABONE OL

İnfaz koruma memurlarına yapılacak özlük hakkı iyileştirme çalışmasının taslak metni belli oldu.

Yedinci Yargı paketi ile TBMM’ye gelmesi beklenen maddelerin içerisinde ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarının özlük hakkı iyileştirme çalışmasının bulunduğu da öğrenildi.

Taslak metin olarak paylaşılan metinde ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan infaz koruma memurları için “gösterge iyileştirmesi” yapıldığı anlaşıldı.

TASLAK METİN DETAYI

Madde 46: Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurların her ay 6000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık kat sayı ile çarpımı sonucunda bulunan aylık tutarda ek ödeme yapılır. Bu ek ödeme kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele 8000 gösterge rakamı üzerinden ödenir. Ek ödeme tutarı damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabii tutulamaz. Her ne şekilde olursa olsun başka bir ödemenin hesaplanmasında dikkate alınmaz.

Gerekçesi: Maddeyle Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına çalışma koşulları ve iş yükü nazara alınarak her ay ek ödeme yapılması ön görülmektedir; Çalışma koşullu itibariyle kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele açık ceza infaz kurumlarında görev yapanlardan daha fazla tutarda ek ödeme yapılması hüküm altına alınmaktadır.

ARTIŞ NE KADAR OLACAK

Mevcut sisteme göre 6000 gösterge 2001 TL, 8000 gösterge ise 2668 TL’ydi. Memur maaşlarına yapılan yüzde 25 zam oran ile bu göstergelerde de yüzde 25'lik artış olacak. Maaşlara yansıtılacak ek ödemelerden sadece damga vergisi kesilecek.

(Tasarıya bu haliyle bakarak ince hesap yapmak çok zor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra net rakamlar telaffuz edilebilir.)

Ödemelerin memurların derece kademesine göre değil, eşit olarak yapılması bekleniyor. Yeni düzenlemeden anlaşılacağı üzere çalışmadan sadece infaz koruma memurları faydalanacak. Sivil memurlar ve kurum amirleri düzenlemeden faydalanamayacak. Ayrıca bu miktarların emekliliğe etki etmeyeceği de taslak metinden anlaşılmaktadır.
adalet.tv / özel haberler

i̇nfaz koruma özlük hakkı ikm ikbm baş memur cezaevi