"ESKADER 2022 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu

ABONE OL

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) düzenlediği "Kültür Sanat Ödülleri" töreni yapıldı.Fatih Kültür Sanat...

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) düzenlediği Kültür Sanat Ödülleri töreni yapıldı.

Fatih Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törende, 2022 yılının ödülleri kazananlara takdim edildi.

Programda konuşan ESKADER Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, ödüllerin verileceği isimleri seçerken kültür sanat çevresinin görüşlerini dikkate aldıklarına işaret ederek, ESKADER Yönetim Kurulu, dernek üyeleri ve kültür sanat camiasından birçok kişinin katkılarıyla hazırlanan listede, 27 kişi ve kuruma ödül verildi. Ödülleri, kıymetli olan kültür insanlarını ve kurumları daha fazla gösterebilmek için veriyoruz. Bundan sonra da her yıl vermeye devam edeceğiz. dedi.

Yargıcı, kurumun 15 yıldır değerli üyeleri ve sanatsever dostlarıyla birlikte etkinlikler gerçekleştirdiğini dile getirerek, İmkanları mütevazı ama hayalleri, idealleri ve dertleri büyük dünya kadar. İnsan iyi olacaksa bu ancak sanatla mümkün. diye konuştu.

Müzisyen Ender Doğan'ın mini konser gerçekleştirdiği ödül törenini spiker ve program yapımcısı Harun Yöndem sundu.

- 2022 ödüllerinde 24 dalda 27 isim ödüle layık görüldü

Bu yıl Üstün Hizmet Ödüllerine Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Mertol Tulum ve Dr. Aydın Yüksel, Özel Ödüle ise Prof. Dr. Ramazan Şeşen değer görüldü.

Araştırma-İnceleme dalında Ketebe Yayınları'ndan çıkan Dr. Necmettin Turinay'ın kaleme aldığı Üç İsim Dört Mevsim, Armağan Kitap kategorisinde Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları'ndan çıkan Prof. Dr. Nazım H. Polat eseri, Biyografide Ötüken Neşriyat'ın yayımladığı, Prof. Dr. Abdullah Mesud Küçükkalay'ın yazdığı Mehmet Genç Bir Alimin Hayat ve İlim Serencamı, Çocuk Yayınlarında Diyanet Vakfı Yayınları'nın Kardeş Şehirler Seti, Denemede Prof. Dr. Mustafa Kurt'un Seslerden Uzakta kitabı, Dergi kategorisinde de Şiraze adlı kitap kültür dergisi ödül almaya layık bulundu.

Törende Düşünce dalında da Çizgi Yayınları'ndan okurlarla buluşan Veyis Güngör'ün Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler kitabı, Gazete Köşe Yazarlığında Ali Bal, Gezi kategorisinde yine Çizgi Yayınları'ndan çıkan Ahmet Köseoğlu'nun Kendini Arayan Şehir eseri, Hatırada Erdem Yayınları'ndan çıkan Ebubekir Erdem'in yazdığı Cağaloğlu’nda Bir Yayıncı Portresi, Hikayede Şule Yayınları'ndan çıkan Özlem Metin'in Hasar Raporu kitabı, Kitap Kültürü dalında Prof. Dr. Sami Güçlü'nün Anadolu Mektebi projesi, Kitap Yayıncılığında Post Yayınları, Klasik Türk İslam Sanatlarında hattat Prof. Dr. Savaş Çevik, Kurum kategorisinde Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ödülün sahibi oldu.

Bu yıl ayrıca ödül alanlar arasında Müzik dalında İrfan Türküleri'yle Ender Doğan, Portrede Fahri Tuna'nın Kırklanmış Portreler kitabı, Romanda Ötüken Neşriyat'tan çıkan Salim Nizam'ın Ben Gönen'de Doğdum kitabı, Sinemada Tay filmi, Şehir ve Kültürde Balıkesir Belediyesi ve Millet Kütüphanesi ile Ahmet Kot, Şiir dalında Dergah Yayınları'ndan çıkan Samet Atılgan'ın Yer Çok ve Adımlarımız eseri ve Televizyon Programcılığında Ahmet Murat'ın sunduğu TRT 2'de yayınlanan Edebiyat Söyleşileri programı yer aldı.