Devlet memurlarına 1 Mayısta ek zam mı gelecek?

ABONE OL

Devlet memurlarına 1 Mayıs günü ek zam açıklaması yapılacağı bilgisi ulusal medya da geniş yer bulmaya devam ediyor. Ek zam konusunda son gelişmeler tüm ayrıntılarıyla haberimizde.

Türkiye seçime kilitlendi. 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde adaylar vaatlerini birer birer sıralıyor. Bazı partiler memurlarla ilgili yeni vaatlerini dile getiriyorlar.

Artan enflasyon rakamları ile birlikte devlet memurlarının alım gücü günden güne erimişti. Memurlar ek zam taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Bu konuda hükümetin adım atacağı ve seçim öncesinde ek zam müjdesi verileceği dile getiriliyor.

Kulislerden edinilen bilgiye göre 1 Mayıs günü müjdeli haber gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7500 TL yapmasının ardından gözler memur maaş zammına ek bir zam gelip gelmeyeceği konusu ele alındı.

Kamu kurumlarında görev yapan memurlara maaşlarına Ocak ayında yüzde 25 zam yapılmış, ancak daha sonra yüzde 30'a revize edilmişti.  Memurlar ve memur sendikaları, alım güçlerinin ciddi oranda azaldığına dair endişelerini dile getirerek, ek bir zam talep ediyorlar.

Ulusal basında yayın yapan bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre seçim öncesi ek bir zam yapılacağı söyleniyordu, ancak deprem felaketi nedeniyle zam ertelendi. Memur-Sen Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memurlar için müjdeler açıklaması bekleniyor, ancak zam oranı henüz netleşmedi. Bazı iddialar yüzde 10 ile 15 arasında zam yapılacağı yönünde olsa da bazı iddialar ise yüzde 30 civarında zam yapılacağı yönünde.

Memurlara yapılacak ek zammın yanı sırada Adalet Bakanlığında görev yapan memurlar ise iş yoğunluğu en fazla olan bakanlıkta çalışıyor olmanın ve en düşük memur maaşı almanın zorluklarını dile getirerek kendilerine ayrı bir zam yapılması talep ediyor.

Bilindiği üzere Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde ve icra dairelerinde görev yapan memurlar ortalama 11 bin 500 ile 13 bin tl arasında maaş alıyorlar. Diğer memurlar ile kıyaslandığında bu maaşlar çok düşük kalıyor.

Memurların bir diğer yakındığı nokta ise kamu işçilerine verilen zam oranının ve asgari ücrete yapılan artış oranının kendilerine yapılmaması. Memurların aldığı zam oranı son yıllarda asgari ücretin ve kamu işçisinin aldığı zam oranının altında kalmıştı.

zam ek zam memur memur zam 1 mayıs ek zam memur maaşı seyyanen zam