"Deli mi Ne?" kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz yargılanacak

ABONE OL

Beşiktaş'ın sahası olan Vodafone Park'ta 14 Ağustos 2019 tarihinde Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa final maçında sahaya atlayarak büyük tepki alan YouTuber Ali Abdülselam Yılmaz ve beraberindeki 3 arkadaşı hakkında birer yıldan üçer yıla hapis cezası istemiyle dava açıldı.

UEFA süper kupa finalinde sahaya girerek bütün dünyada tepki toplayan ve bu hareketi sonrası Youtube'da abone sayısı azalan "Deli mi Ne?" kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçlarını Soruşturma Bürosu tarafından dava açıldı.
YouTube'daki "Deli mi Ne?" kanalının sahibi ünlü Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz'ın "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun"un "yasak alanlara girme" maddesi gereği 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, Ali Abdülselam Yılmaz'ın saha içindeki görüntülerini kayıt altına alan 3 arkadaşının da "yasak alanlara girme" suçuna iştiraktan birer yıldan üçer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi. Bir şüpheli hakkında ise suç unsuru oluşmadığından takipsizlik kararı verildi. Sanıkların önümüzdeki haftalarda İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlanacak.

ali abdülselam yılmaz deli mi ne youtube youtuber uefa