Cumhurbaşkanı, cezaevleri için af çıkacak mı sorusunu cevapladı

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cezaevlerindeki mahkumlar için af kararı çıkmayacağını açıkladı.

Katıldığı bir TV programımda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce mahkumu ilgilendiren “af” konusuyla ilgili de açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Genel af) Hukuk devleti içerisinde, bunu oya tahvil etmek için bu tür vaatlerde bulunamayız. Bu, hukuk devletinin ahlaki anlayışına uygun değildir” dedi.

Bilindiği üzere son günlerde bazı gazeteciler seçim öncesi cezaevleri için af kararı açıklanacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı, cezaevinde yatan Demirtaş hakkında ise şu açıklamayı yaptı: “Terörist başını bırakacaklarmış. Selo'yu bırakacaklarmış. Bu ülke bir hukuk devleti. FETÖ'nün içerideki uzantıları bırakılacakmış. Bunu nasıl diyebilirsin? O zaman her gücü eline alan, cezaevlerinin kapılarını açtım açıyorum... Bunlar oy için yapılan şeylerdir. Biz gelirsek bunlar serbest bırakacağız, o yüzden oylar bize. Karşımızdaki zat bunu Meclis kürsüsünden defalarca söyledi. Bu bir hukuk devletinin ahlaki yapısına uygun değil. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım. Bay bay Kemal buradan ne elde ederim bunun peşinde. Diyarbakır'da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Selo'nun kendisi Kürt değil Zaza'dır. Kürt kardeşlerimizin ölümü üstünden kendine rant devşirmeye çalışıyor. Maalesef şu anda bakıyorsunuz Bay Bay Kemal de Meral Hanım da bunları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar. Listelerine bu isimleri koyuyorlar, koydular.

Daha önce bunların söylediği sözler, bırak bakan olmayı milletvekili dahi olamaz dedikleri kişileri listelerindeki en uygun yerlere koydular. Bize ihanet edenler onlara da eder. Bizim onlardan beklediğimiz bir şey olmadığı gibi, gitmek isteyene zor diyene dur demeyiz. Biz kapıyı açtık. Bunlar dış mihrakların siparişleri ile bir araya gelen kuklalar.”

af genel af af kararı af 2023 cezaevi