Cezaevleri KİOSK sistemine geçiyor

ABONE OL

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumlarının modernize edilmesi ve çağa uygun hale getirilmesi adına önemli adımlar atmaya devam ediyor. Cezaevlerine elektronik sistem olan KİOSK sistemi geliyor.

Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ceza infaz kurumları ile ilgili uygulanacak yeni bir sistemin müjdesini verdi. Yeni sistem ile artık hükümlü ve tutuklular herşeyi elektronik olarak talep edecek ve mahkumların sayımları elektronik ortamda yapılacak. “Uzun zamandır üzerine kafa yorduğumuz, yakın zamanda da mevzuatı hazırlanmış oldu. Teknik hazırlığı da tamamlamak üzereyiz.
Cezaevinde özellikle annesini babasını 10-15 yıldır göremeyen insanlar var. Cezaevinden görüntülü görüşebileceği bir sistem kuruyoruz. Koğuşun içinde, ses yalıtımlı şekilde görüşebilecek, konuşabilecek. Bu hakkın çerçevesi çizilecek. Yine sayımlar yapılıyor günde iki kere. Artık parmak iziyle ben buradayım diyecek. Personelimiz muhatap olmayacak, insani bir değerlendirme olacak.
Dilekçesi varsa da oradan yazacak. Bunlar koğuşlara koyulacak. Ve böylece birçok açıdan çok önemli bir düzenleme olacak. Dünyada bu anlamda bir uygulamayla karşılaşmadık. Bu konuda öncüyüz. Şimdi pilot uygulamalara yakın zamanda başlayacağız. Bu başarılı bir şekilde uygulandıktan sonra cezaevlerinde yaygınlaştıracağız.
Dijital sayımlar da burada olacak. Dilekçe, kantinden bir şey istediğinde, itiraz yaptığında her türlü şeyi yapabilecekler. KİOSK diye adını koyduk. Hele şu pandemi sürecinde, sayımlar yapıyorsunuz. Oradaki hükümlü de devlete emanet. Fiziksel temasa gerek kalmaksızın, çok önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

kiosk adalet bakanlığı cezaevi