Cezaevinde işkence iddiası: 5 infaz koruma memurunun yargılaması devam ediyor

ABONE OL

Ceza infaz kurumunda işkence iddiasıyla açılan dava sonucu 5 infaz ve koruma memurunun yargılandığı dava devam ediyor.

Ülkemizde bulunan ceza infaz kurumlarında mahkumlar doğal yollarla vefat etseler bile infaz koruma memurları hakkında re’sen soruşturma başlatılır. Ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz korumalar hakkında çeşitli nedenlerden dolayı açılmış binlerce adli soruşturma ve dava mevcut. Bu soruşturma ve davaların yüzde 99’undan fazlası takipsizlik veya beraat ile sonuçlanıyor.

Aydın E Tipi Cezaevi'nde 13 Ocak 2022 günü intihar eden bir hükümlünün müşahede odasına götürüldüğüne dair kamera görüntüleri ortaya çıkmış, 28 yaşındaki Y. E.’nin bazı basın yayın organlarında şüpheli ölümüne dair iddia edilen haberlerle birlikte açılan davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

Ceza infaz kurumunda görev yapan C. A., M. E.D., M. İ., Ö. G.T. ve T. G. isimli infaz ve koruma memurlarının "görevi kötüye kullanmak" yargılandığı davanın duruşması, Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ailenin, ikinci duruşmada tanıkların dinlenilmesi için yeniden başvuracağı yapacağı öğrenildi. Davanın sonucu ise merakla bekleniyor.

i̇nfaz koruma cezaevi mahkum