Cezaevi personeline saldırı: 1 yaralı

ABONE OL

Ceza infaz kurumunda görevli memur saldırıya uğradı, yüzünden ağır şekilde yaralandı.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli infaz ve koruma memuruna bir hükümlü tarafından jiletli saldırı yapıldığı öğrenildi.

Koğuşlarda rutin işlemler için bulunan görevli memura, bir hükümlünün yanında sakladığı jilet ile saldırdığı, memurun yüzünde büyük bir açılma olduğu görüldü. Saldırıda ağır yaralanan infaz koruma memuru hastanede tedavi altına alındı.

Ceza infaz kurumlarında bulunan ve bu saldırıları gerçekleştiren hükümlüler (çoğu 9/3 maddesi kapsamında tehlikeli mahkum statüsünde) sivil hayatta meydana gelebilecek normal yaralama olaylarına karşın, cezaevlerinde görevli memurların yüz ve boyun bölgelerine hayatlarının sonuna kadar psikolojilerini olumsuz etkileyecek, evlilik kararlarına ve sosyal hayatlarına olumsuz etki bırakacak saldırıları özel olarak planlıyor.

Sivil hayatta meydana gelen yaralanma olaylarının neredeyse hiçbirisinde yüz bölgesine bu denli saldırı olmazken ceza infaz kurumlarında memurlara yapılan saldırıların neredeyse tamamı yüz bölgesine yapılıyor.

Konya'da meydana gelen saldırıyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. adalet.tv ailesi olarak saldırıda yaralanan infaz ve koruma memuru arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

infaz koruma saldırı cezaevi