Cezaevi personel servislerinin iptali ile yaşanacak olumsuz durumlar

ABONE OL

Cezaevi personel servislerinin iptal edildiği haberleri ile ilgili analiz haberimiz sizlerle.

Adalet TV - ÖZEL | Cezaevlerinde görev yapan memurlar servis araçları ile işe gidip gelmektedir. Cezaevleri şehir merkezlerinin dışında yer alıyor, özel halk otobüsleri saatleri ve doluluk oranları açısından cezaevi personelini taşıyacak kapasiteye sahip değildir.

Ayrıca cezaevlerine gidip gelen mahkum yakınları ile cezaevi personelinin aynı özel halk otobüslerini kullanması güvenlik açısından ciddi sorunlar doğuracaktır.

Ödenek yetersizliği nedeniyle bazı illerde servislerin iptal edildiği, yeni servis ihalelerinde sorunlar olduğu haberleri gelmektedir. Memurların mesaiye gidip gelirken kendi imkanları ile göreve gidip gelmeleri istenmektedir.

Yıllar önce İzmir’de ve geçen yıl Bursa’da cezaevi servis aracına bombalı saldırı düzenlenmiştir. Asker ve polisleriniz ile infaz koruma memurlarının dışında servis aracına bombalı saldırı düzenlenen başka bir meslek gurubu bulunmamaktadır.

Organize suç örgütleri ve terör örgütleri, memurlara özel halk otobüslerinde hemen ulaşabilecektir.

Kolluk görevi yerine getiren, kurum içi istihbarat dahil her türlü görev yapan ve düz memur ile aynı özlük haklarına sahip olan cezaevi personelinin servis hakkının iptali haberlere konu olacak, ulusal güvenliği tehdit edecek sorunlar meydana getirebilir. Bu konuda özel bir çaba sarf edilerek sorunun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. 

i̇nfaz koruma cezaevi servisi