Ateş Kara: 2 yaşına kadar olan çocuklar asla maske takmamalı!

ABONE OL

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan önemli bir uyarı geldi.

Koronavirüs ülkemizde etkisini henüz azaltmış değil. Bilim Kurulu bu konuda çalışmalarını ara vermeden sürdürmeye devam ediyor.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, iki yaşından küçük çocuklarda ağız ve burundan nefes alma sisteminin tam gelişmediğini belirtti.
Prof. Dr. Kara, yaptığı açıklamada "2 yaşına kadar olan çocuklar asla ve asla maske takmamalı. Onlara yüz koruyucu ya da bebek arabalarında, pusetlerde olduğu gibi bir örtüyle korunacak şekilde hareket etmelerinin daha doğru olduğunu söylüyoruz" ifade etti.

Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 5 yaş altındaki çocuklarda maske kullanımında dikkat edilmesi gerektiğini ve 12 yaş üzerindeki çocukların kesinlikle maske takması gerektiğini açıkladı. Korona virüs ile mücadelede çocukların, çok iyi korunması gerektiğini belirten, Bilim Kurulu Üyesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kara, 15 yaş üzerindeki çocuklarda hastalığın yetişkinlere yakın bir seviyede ağırlıkta seyredebileceğini ve bu yaş grubunun da özellikle çok dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

ateş kara bilim kurulu covid-19