Arabuluculuk başvuruları internetten yapılabilecek

ABONE OL

Adalet Bakanlığı hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştırmak adına arabuluculuk başvurularının Avukat Portal ve Vatandaş Portal üzerinden de yapabileceği açıklandı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce Ulusal Yargı Ağı Projesinde (UYAP) yapılan güncelleme kapsamında Avukat Portal ve Vatandaş Portal üzerinden yeni bir hizmet başladığı aktarıldı. Vatandaşlarımız veya taraf vekili avukatlar adliyelere gitmeden arabuluculuk başvurularını internet üzerinden kolayca yapabiliyor.

3 günlük uygulama büyük bir ilgiyle karşılandı. İnternet üzerinden Portallar üzerinden başvuruların başladığı 29 Haziran tarihinden bugüne yani ilk üç günde 2905 arabuluculuk dosyanın başvurusu internetten yapıldığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı tarafından 2013 yılında hukuk sistemimize kazandırılan, iş uyuşmazlıklarında 2018, ticari uyuşmazlıklarda da 2019 yılından bu yana uygulanan arabuluculuk büyük bir başarı ile devam edildiği kaydedildi.

"PANDEMİ SEBEBİYLE ARABULUCULUKTA ONLİNE DÖNEM"

Adalet Bakanlığı yargının iş yükünü azaltan ve bazı hukuki uyuşmazlıklarda yerel mahkemelere gitmeden tarafların rızasıyla hızlı çözüm getiren uygulamayı daha da hızlandırmak amacıyla yeni bir hizmeti daha devreye soktu. Koronavirüs önlemleri kapsamında adliyelerdeki yoğunluğu da azaltacak olan bu uygulama kapsamında avukatlar ve vatandaşlar arabuluculuk başvurularını artık internet üzerinden yapılabiliyor. Uygulama ile zamandan ve bazı çeşitli masraflardan vatandaşlarımızın tasarruf yapması da sağlanacak.

arabulucu uyap edevlet avukat müvekkil portal uyap