Adalet Bakanlığı 18 bin 305 yeni personel alacak

ABONE OL

Adalet Bakanı Bozdağ, 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı.

Adalet Bakanlığının 2023 yılında alımını yapacağı personel sayısı belli oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını açıkladı.
Adalet Bakanı Bozdağ, “Adalet Bakanlığı olarak yakında personel alım ilanı açacağız. Toplamda 18 bin 200 personel alımı yapacağız.” ifadesini kullandı.

İlan detaylarının yakında netleşmesi bekleniyor. Adalet Bakanlığı adliye ve ceza infaz kurumlarına personel alımı yapıyor. Zabit katibi, mübaşir, teknisyen, infaz koruma memuru, şoför ve aşçı alımı yapılıyor.

Adalet Bakanlığının yeni personel alımı yapacağını da ifade eden Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir." bilgisini paylaştı.

En büyük alın ise zabıt katibi ve infaz koruma memurluğu pozisyonlarına gerçekleştiriliyor. Adalet Bakanlığında görev yapan memurların ortalama maaşı ise 10.500 ile 13.000 tl arasında değişiyor.

zabıt katibi mübaşir infaz koruma