Adalet Bakanı CHP'nin AYM başvurusunu yersiz buldu

ABONE OL

Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Gül Nisan ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçerek yasalaşan infaz düzenlemesine ilişkin yapılan itirazları değerlendirdi.

Nisan ayında Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) geçerek yasalaşan infaz düzenlemesini muhalefet partileri tepki göstermişti. Son olarak CHP düzenlemeyi Anayasa Mahkemesine (AYM) götürerek itirazını resmiyete bağlamıştı. Düzenlemenin iç tüzüğe de Anayasa'ya da uygun bir düzenleme olduğunu belirten Bakan Gül, "CHP'nin Anayasa Mahkemesine başvurusunun yersiz olduğunu ve hukuki temele dayanmadığını düşünüyorum." diyerek itirazlara ilişkin fikrini paylaştı.

Yürürlüğe giren infaz düzenlemesinden Adam Öldürme (TCK 81,82), Terör Suçları (TCK 302...339 ve 3713), Uyuşturucu Ticareti (TCK 188), Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (TCK 132...138), Cinsel Suçlar (TCK 105...105), Eziyet ve İşkence Suçları (TCK 94,95,96) faydalanamıyordu.
Yasadan faydalanan suçlar için infaz aşamasında indirim oranlarında değişiklik yapılmış, denetim süreleri 3 yıla çıkartılmıştı.
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) infaz düzenlemesine yapılan itirazlara vereceği karar merak ediliyor.

İnfaz düzenlemesi infaz kanun aym adalet bakanı abdulhamit gül