Adalet Bakanı Ankara Adliyesi'ni denetledi

ABONE OL

Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül Ankara Adliyesini ve adliyeye bağlı İcra Müdürlerinin bulunduğu ek hizmet binasını teftiş etti. Mahkemelerin duruşma salonlarında ve icra müdürlüklerindeki personelin çalışma ortamında maske kullanımı ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin eksiksiz uygulandığı görüldü.

Adalet Bakanlığında koronavirüs önlemlerinin bayram sonrasında esnetileceği müjdesini 12 mayıs da veren Bakan Gül bugün de normal döneme geçiş öncesinde Ankara’da adliyeleri ziyaret ederek koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri yerinde inceledi.
Yapılan teftişler esnasında adliyelerde salgına karşı tüm tedbirlerin titizlikle uygulandığı görülürken alınan tedbirler kapsamında adliyelerdeki insan yoğunluğunun %95'lere varan bir şekilde azaldığı görüldü.
Bakan Gül, bütün büroların ‘yeni normale’ uygunluğunu sağlamak için gerekli tadilatların bir an evvel yapılmasını istedi.
Bilim kurulu ve Sağlık bakanlığının önerileri doğrultusunda adalet hizmetlerinde yeni ve normale uygun bir çalışma modeli üzerinde hazırlıklarını aralıksız sürdüren Adalet Bakanlığı, bu çalışmalar sonunda ortaya çıkarılacak normalleşme kılavuzunu adliye ve cezaevi personeli başta olmak üzere bütün adalet teşkilatına gönderecek.
Adalet hizmetlerinde tedricen normalleşme çerçevesinde 11 Mayıs’tan itibaren noterlerde dönüşümlü çalışma sistemine son verilerek olağan mesaiye dönülmüştü. Bakan Gül, adalet hizmetlerinde alınan tedbirlerin değerlendirildiği 9. koordinasyon toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında yargıda normalleşme sürecinin bayram tatilinin hemen ardından başlayacağını açıklamıştı.

ankara adliyesi adalet bakanı abdulhamit gül