5 İnfaz koruma memuruna 3 yıl hapis cezası talep edildi

ABONE OL

Cezaevi çocuk koğuşunda cinsel istismar davası: 5 infaz koruma memuruna 3 yıla kadar hapis talebi.

CİNSEL İSTİSMAR - Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı "infaz koruma memurlarının durumu fark etmemeleri hayatın olağan akışına" aykırı dedi.

Çocuk koğuşunda yaşanılan cinsel istismar davasında, kurumda görevli infaz ve koruma memurlarına adli ve idari soruşturma açıldı.

Mağdur çocuk, memurlardan şikayetçi olmasa da, savcı iddianamede infaz koruma memurları için hapis cezası talep etti.

Akıllara durgunluk veren olay, 2022 yılı Ağustos ayında Kocaeli 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana gelmişti. 'Cinsel istismar' suçundan Sulh Ceza Hakimliği kararı ile tutuklanan S.T. ile M.D., iddiaya göre aynı koğuşta kaldıkları, A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö. çocuk mahkumların tarafından cinsel istismara uğradı.

Suçun işlendiği zaman 17 yaşında olan mağdur S.T.'nin, 12 Ağustos 2022 günü Bakanlığın nakil emri üzerine sevk olarka gittiği Ankara Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde yapılan muayenesinde ortaya çıktı.

SAĞLIK DURUMU ORTAYA ÇIKTI

Vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri görülen S.T.'nin, Kocaeli'deki kapalı cezaevinde M.D. ile birlikte, A.S., E.G., K.T.Ö. ve Y.Ö.'nün cinsel istismarına maruz kaldıklarını, kemerle darbedildiklerini, zorla ayaklarını yıkattıklarını, kendilerine masaj yaptırdıklarını, bardaktan ve pet şişeden zorla idrar içirdiklerini beyan etmesi üzerine, kurum müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Yargılama sonucu eyleme karışan diğer çocuklara hapis cezaları verilmişti.

kandıra cezaevi kocaeli cezaevi infaz koruma memuru