Amasya'da çocuklar unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarıyla eğlendi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, “Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinliği düzenlendi. Merzifon Belediyesi Prof. Dr. Haluk Özen...

Amasya'da çocuklar unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarıyla eğlendi
Editör: AA
19 Ağustos 2023 - 14:35
Amasya’nın Merzifon ilçesinde, “Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinliği düzenlendi.

Merzifon Belediyesi Prof. Dr. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi tarafından merkez bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara mendil kapmaca, aç kapıyı bezirgan başı, körebe, ip atlama, sek sek, dokuz taş, misket ve yakan top gibi oyunlar oynatıldı.

Merkez Sorumlusu Eyüp Atıcıoğlu, AA muhabirine, geleneksel oyunların unutulmaya yüz tuttuğunu, yeni neslin gelişen teknolojiyle daha çok bilgisayar, akıllı telefon ve tabletlerle meşgul olmaya başladığını söyledi.

Unutulmak üzere olan oyunları geleceğe taşımayı amaçladıklarını ifade eden Atıcıoğlu, “Çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından kurtarıp, akranlarıyla oyun oynamalarını sağlamak amacıyla etkinlik düzenledik. Bizim çocukluğumuzda bir iple, topla bir sürü oyunlar kurgulayıp, yaratıcı oyunlar bulurduk. Çocuklarımızı ekrandan uzak tutup hem sosyalleşmelerine katkı sağladık hem de keyifli zaman geçirmelerine vesile olduk. Bu gibi etkinliklerle sokak oyunlarını canlandırmak istiyoruz. Görüyoruz ki, hem çocuklar hem de aileler çok mutlu.” dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum