Adliye ve cezaevi personelinin 14 günlük maaş farkı hesabı

Adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurların 14 günlük maaşı farkı hesabıyla ilgili son rakamlar haberimizde.

Adliye ve cezaevi personelinin 14 günlük maaş farkı hesabı
Editör: adalet.tv
10 Haziran 2023 - 21:13 - Güncelleme: 10 Haziran 2023 - 21:28
Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar Temmuz ayında zamlı maaşlarını alacaklar. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak ve Adalet Bakanlığı memurlarının ortalama maaşı şu an 11 bin 800 - 13 bin TL civarında.

Anlaşılcağı üzere şu an neredeyse en düşük memur maaşını alan Adalet Bakanlığı personelinin Temmuz ayında zamlı maaşı da en düşük memur maaşı olan 22 bin TL olacak. Kıdem, evlilik, çocuk vb. durumlar ile 22 bin TL'nin üzerine çıkılabilecek.

Bu hesap net bir hesap olmasa da öngörülen son hesabın bu civarda olması kaçınılmaz.

14 GÜNLÜK MAAŞI FARKI

Devlet memurları için 14 günlük maaş farkı hesaplanırken öncelikli olarak maaşın yüzde 30’unu bulmak gerekmektedir. Elde edilen rakam 30’a bölünmeli, sonrası da 14 ile çarpılmadı. Ortaya çıkan rakam 14 günlük maaş farkıdır.

Enflasyon farkı ise şu şekilde hesaplanmaktadır; Enflasyon Farkı = Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı-Enflasyon Oranı sonucunda (-) negatif,Enflasyon Farkı= Enflasyon Oranı-Maaş/Ücretlerdeki Artış Oranı sonucunda (+) çıkması pozitif sayı olması halinde, maaş vb. aylıklara "enflasyon farkı" şeklinde ilave bir artış yapılmaktadır.

Adalet Bakanlığında görev yapan bir memurun ortalama 12 bin 500 TL maaş aldığını varsayalım. Temmuz ayında bu maaş 22 bin TL olursa aradaki fark 9 bin 500 TL yapar. Bu tutarında 14 günlük kısmı 4 bin 433 TL yapıyor.

Kıdem, evlilik, çocuk vb. özel durumlarda ve 22 bin TL üzerinde maaş alacak memurların ise alacağı 14 günlük fark ise daha fazla olcaktır. Kesin hesap için Temmuz ayı maaş bordrolarının e-devlet sistemine girilmesini bekleyeceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum