Adil Yaşam Derneğinden 'AF' çağrısı

Adil Yaşam Derneğinden af çağrısı geldi. Bilindiği üzere mahkumların temsil edildiği dernek, sosyal medya üzerinden yaptığı çalışmalar ile af konusunu gündemde tutuyor.

Adil Yaşam Derneğinden 'AF' çağrısı
Editör: adalet.tv
20 Ağustos 2023 - 14:17
Adil Yaşam Derneğinden yapılan açıklama: Bildiğiniz üzere meclis kapalı...Açıldığı zaman meclisi bu konuya endekslemek bizlerin elinde. Ülkemizde adil yargılama hak ihalleri Anayasa mahkemesi tarafından ortaya konuyor. Bakın mevcut hükümetin yapmış olduğu düzenlemeler, her seferinde ayrımcı ve işe yaramayan aksine mahkumlara daha çok yükümlülük getiren uygulamalar.

2016 darbe sonrası, 2020 pandemi içinde ve en son 2023 'te verilen yasaların hiç bir işe yaramadığı mahkumları kambur bıraktığı ortada.

Düşünün;ıslah etmenin denetimli serbestlik vererek,kamu kuruluşlarında çay dağıtarak, tuvalet temizleyerek,seminere giderek ve haftanin her günü imza atarak olacağına inanan bir iktidar ve hükümete denk geldik.

Cumhuriyet tarihinde 47 kez af çıkmış... 
Geçmiş dönemde devletimiz yaşanılan savaş vb.durumlardan dolayı terörü dahil affetmiş. Adli mahkumları yargılayan fetöcü hakim savcılar,kolluk kuvvetleri, yerlerine gelen tecrübesiz hakim savcılar bu yanlış kararlara devam ediyor.

Ayrıma gidilmeden tamamen adil yargılama hak ihlaleri üzerinden Genel Af kesinlikle olmalıdır. Ve ardından Sicil Affı verilmelidir ki çıkan mahkumlar bir daha hata yapıp cezaevlerine dönmesin.

Son olarak şunu söylemek isterim ki örgütlü halkın talepleri noktasında kimse tepkisiz kalamaz.

Bu tepkinin olumlu olabilmesi için bizleri takip edin. Yapılacak basın açıklamalarına katılım sağlayın.

Ve en önemlisi günlük yapılan TT çalışmalarına destek verin. Mücadele için açmış olduğumuz Whatsapp,Twitter gruplarına dahil olun.

29 Ekim Cumhuriyet'in ikinci yüz yılında toplumsal barışa hep beraber katkı sağlayalım. Kader gayrete aşıktır.

Biz sizin kaderinizi çabanıza bağlı kıldık diyen Rabbimiz bizlere tedbir amaçlı mücadele edilmesini tavsiye ediyor. İnşallah kazanacağız yeterki birlik beraberlik duygusunu kaybetmeyelim. Herkese selamlar özgür günlerde görüşmek .dileğiyle
Muhammed Haluk Çavuşoğlu
Adil Yaşam Derneği

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum