Adalet Bakanından '100. Yıl Af' haberlerine dair açıklama

Adalet Bakanı uzun süredir sosyal medyada gündemde olan Cumhuriyetin 100. yılına özel af haberlerine ilişkin olarak açıklama yaptı.

Adalet Bakanından '100. Yıl Af' haberlerine dair açıklama
Editör: adalet.tv
04 Kasım 2023 - 09:37
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para soruşturması kapsamında gözaltına alınan Polat çiftçi hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu raporu olduğunu hatırlattı ve "İddianameyle hangi suçların işlendiği ortaya çıkacak." dedi.

Yargıdaki rüşvet iddialarının incelendiğini de belirten Adalet Bakanı, "Bu iddiaların doğruluğu ortaya çıkarsa HSK gerekli işlemleri yapar."dedi.

Bakan Tunç, mahkumlara özel "100. yıl affı" olmayacağını açıkladı.

100. YIL AFFI KONUSU

Bakan Tunç, Cumhuriyet’in 100. yılı için cezaevlerindekilere özel af çıkarılacağı yönündeki iddiaları, “100. yıl affı diye bir şey yok.” sözleriyle cevapladı.

Yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu da ifade eden Tunç, HSK'nın her iddiayı incelediğini kaydetti. 

Bakan Tunç, şöyle devam etti:

"Son günlerde ‘yargıda çürümüşlük var, MİT raporu var, durum felaket’ diye yargıyı yıpratmaya ve adalete güveni sarsmaya yönelik birtakım tutumlar var. Yargı çetelerin, uyuşturucu suçlularının ve yanlış yapanların üzerine kararlılıkla gidiyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geciken adalet, adalet değildir."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Bahri
    5 ay önce
    Her suçlu cezası neyse çekmeli, 100.yılda can yakanlar niye memnun edilecek. Tam tersi cezalar artsın ve en önemlisi de artık ceza neyse o ceza cezaevinde çekilsin Sayın bakanımızdan beklentimiz budur.