15 İnfaz koruma memurunun yargılandığı davada hapis cezaları verildi

Firarda ihmali bulunduğu iddia edilen İnfaz koruma memurlarına hapis cezası verildi.

15 İnfaz koruma memurunun yargılandığı davada hapis cezaları verildi
Editör: adalet.tv
30 Mayıs 2024 - 11:33 - Güncelleme: 30 Mayıs 2024 - 12:00
AĞIR CEZA - Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden firar edip tekrardan terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan 6 teröristin firarında ihmalleri olduğu iddiasıyla yargılanan 15’i infaz ve koruma memuru, 7’si asker 22 sanıklı davada Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı.

Mahkeme kaynaklarından alınan bilgiye göre; İnfaz Koruma Memurları R. D. ile . D.’ı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlünün firar etmesine imkan sağlamak suçundan 20’şer yıl hapisle cezalandırdı, ardından cezayı iyi hal indirimini düzenleyen 62. Madde uyarınca 16 yıl 8’er aya indirdi.

BİR HAKİM BERAAT İSTEDİ

Ayrıca; 3 sanık görevi kötüye kullanmaktan 1’er yıl hapisle cezalandırılırken, 1 sanık dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranmaktan 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Ceza infaz kurumunda görevli Jandarma ve infaz koruma memurlarından oluşan 16 sanığın delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildiği öğrenildi.

Ağır Ceza Mahkemesinin bir üye hakimi ise tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmeleri gerektiği yönünde cezalandırılan sanıklar yönünden karara muhalefet şerhi yazdırdı. Tüm aramalara rağmen yakalanamayan bu teröristlerin ise örgütün dağ kadrosunda oldukları ortaya çıktı. Bunlardan D. K. ile O. K. farklı tarihlerde düzenlenen operasyonlarda öldürülürken, U. A., B.A., D. K., R. A. ise halen terör örgütünün dağ kadrosunda bulunuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum