Zabıt katibini tacizle suçlanan savcı beraat etti

Taciz davasında karar verildi, yargılanan Cumhuriyet savcısı delil yetersizliğinden beraat etti.

Zabıt katibini tacizle suçlanan savcı beraat etti
Editör: adalet.tv
28 Mayıs 2023 - 12:53 - Güncelleme: 28 Mayıs 2023 - 13:00
İstanbul Anadolu başsavcılığında görevli savcı Ş. B.’ın bir katibi taciz ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hüküm açıklandı. Ağır Ceza mahkeme heyeti, kısa süren müzakere sonucunda sanık savcıyı delil yetersizliğinden beraat ettirdi.

BAKANLIK CEZA TALEP ETTİ

Aile Bakanlığı avukatı sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık savcının avukatı ise eski savunmalarını tekrar ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu. 

SAVCI MÜTALAASI: HUZUR BOZMA

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada müştekinin yargılama sırasında son verdiği ifadeye göre, ‘sanığın cinsel içerikli herhangi bir söz söylemediğini ve müştekinin cinsel amaçlı bir söze maruz kalmadığını‘ savundu.

‘Sanığın müştekinin evinde kolundan tutmasının cinsel bir amaç taşıyıp taşımadığının tespitinin mümkün olmadığını’ belirten savcı, sanığın ısrarlı bir şekilde kendisini evine kadar davet ettirmeye kadar götüren eyleminin de ‘kişinin huzur ve sükûnunu bozma’ suçunu oluşturabileceğini belirtti.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Mütalaayı veren savcı, bu suç yönünden de süreklilik unsurunun olması gerektiğini belirterek, dava konusu olayda bu durumun gerçekleşmediğini detaylarıyla belirtti. Savcı, sanığın cinsel taciz suçunu işlediğine dair somut delil bulunmaması nedeniyle beraatini talep etti. Mahkeme heyeti ise yargılanan Cumhuriyet savcısı hakkında beratt kararı verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum