Zabıt katibine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen savcı duruşmaya katıldı

Adliyede emrinde çalışan zabıt katibine yönelik cinsel tacizle suçlanan savcı hakim karşısına çıkarak savunma yaptı.

Zabıt katibine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen savcı duruşmaya katıldı
Editör: adalet.tv
22 Mayıs 2023 - 19:45
Geçtiğimiz haftalarda haberlere konu olan davada yeni bir gelişme yaşandı. Yanında görevlendirilen kadın Zabıt katibine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Cumhuriyet savcısı Ş.B. mahkemeye katılarak hakim karşısına çıktı.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen Cumhuriyet savcısı Ş.B. "Adliye gibi kalabalık ortamda kendisini arabaya bindirip zorla götüreceğim. Böyle saçmalık olmaz. Olaydan haberdar olsam kamera kaydı isterdim." ifadesini kullandığı öğrenildi.

DURUŞMA YİNE ERTELENDİ

Aile Bakanlığı avukatının talebini kabul eden Ağır Ceza mahkeme heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Anadolu Adliyesi’nde zabıt katibi olarak göreve başlayan davacının birlikte görev yaptığı savcısı tarafından mesai bitiminde “Benim yüzümden mesaiye kaldın, seni ben bırakacağım” dediği, zabıt katibinin ise, Yazı İşleri Müdürüne durumu mesajla anlatıp ne yapabileceğini sorduğu, Yazı İşleri Müdürünün ise “Metroda arkadaşım bekliyor, onunla gideceğim” diye söylemesini tavsiye etse de savcının katibi eve bırakmak için aracına davet ettiği ve katibin evine gittiği duruşma tutağına yansımıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum