Yeni yargı paketinin maddeleri TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlandı

Yeni yargı paketinin maddeleri TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Yeni yargı paketinin maddeleri TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmeye başlandı
Editör: adalet.tv
21 Şubat 2024 - 11:00 - Güncelleme: 21 Şubat 2024 - 11:11
Yeni yargı paketi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor ve yargılamaya, ceza infaz kurumunda kalmaya etki edecek değişikliler içeriyor.

TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin bütünü üzerindeki görüşmelerin tamamlandığı öğrenildi. Maddeler üzerindeki görüşmeler ise devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak CHP Milletvekili Cumhur Uzun, "Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde verdiği pilot kararla adeta havlu attı ve 'Bu dosyalara bakma imkanım kalmadı, o nedenle bunun bir başka yöntemle idari olarak düzenlenmesi, bu alandaki yükün yargının üzerinden alınmasına mecburiyet var.' dedi. Hak ihlali nedeniyle tazminat ödemek suretiyle yargı alanından idari alana düzenleme yapılıyor" açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili olarak söz alan TBB Erinç Sağkan ise şu açıklamayı yaptı: "Bağımsız yargı makamının yetkisini alıp, tamamen ve sürekli olarak bir Tazminat Komisyonuna devretmek açıkça yargı yetkisinin devridir. Anayasanın 9'uncu maddesine çok açıkça aykırıdır. Buradan çıkacak kararların, yargının bağımsız olması kadar bağımsız görünmesi ilkesine de ters olacağı bütün hukukçuların bildiği gerçektir. Devlete karşı açılacak tazminat davasının Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonu tarafından görülmesi, tek başına görüntüsel olarak yargı bağımsızlığına aykırıdır."

Maddeler üzerindeki görüşmelerin bu hafta devam etmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum