Yeni yargı paketinin içeriği netleşiyor: Suç işleyen mutlaka cezaevine girecek

Yeni yargı paketi hazırlanıyor: Suç işleyenler cezasını çekecek.

Yeni yargı paketinin içeriği netleşiyor: Suç işleyen mutlaka cezaevine girecek
Editör: adalet.tv
08 Aralık 2023 - 17:06
Reklam
Adaley Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketinin 60 maddeden fazla düzenleme içereceğini belirterek, "Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında kamuoyunda büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi karşılamamız lazım. Yani suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım" ifadesini kullandı.

Yeni yargı paketi ile birlikte cezasızlık algısı ortadan kalakacak ve suç işleyip hapis cezası alan herkes mutlaka cezaevine girecek.

Bakan Tunç, yeni yargı paketiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl seklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir. 1ay cezası olanın bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. 2 yıl ceza alan birisinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. 1 yılın beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılması açısından önemli diye düşünüyoruz"

Yargı paketine girecek 60'dan fazla maddenin ise bu ay içerisinde netleşerek kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

MAGANDALARA AF YOK

Yeni yargı paketi ile toplumu derinden raharsız eden ve huzuru bozan hırsızlık, dolandırıcılık, hakaret, tehdit, trafik güvenligini tehlikeye sokma gibi suçlarda bir gün bile olsa cezaevinde hapis yatılmasının önü açılacak.

Alınan bilgiye göre özellikle trafikte yaşanan kavgalar sonrasında oluşan basit yaralanmalarda, magandalar ceza yatmyordu, hiçbir şey olmamış gibi dolaşabiliyorlardı. Bu da cezasızlik algısıa neden oluyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Son ayilm 25
    4 ay önce
    Devletimizden AFBekliyoruz Ülkenin ayakta kalması halkının mutluluğu ile doğru orantılıdır. ADALET MUTLULUK GETİRİR 2. KEZ MÜKERRER ADALETSİZLİĞİ SON BULMALI @adalet_bakanlik @dbdevletbahceli @AYMBASKANLIGI @yilmaztunc @YildizFeti @ramazancan0071 @meral_aksener @RTErdogan
  • Sinirli Adam
    4 ay önce
    2. Kez mükerrir bir adaletsizlik değil adalettir. Suçu işlerken düşünecek herkes !