Yeni yargı paketi yargı dünyasında neleri değiştirecek?

Yeni yargı paketi yargı dünyasında neleri değiştirecek? Detaylar netleşmeye devam ediyor.

Yeni yargı paketi yargı dünyasında neleri değiştirecek?
Editör: adalet.tv
15 Şubat 2024 - 15:21 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 15:27

Kulislerden alınan yargı paketi içerik bilgilerini sizler için derledik. Yargı paketinde olması beklenen yenilikler;

- "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi" tanımı yeniden düzenlenecek.
- Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyum atanmasına karar verildiğinde TMSF kayyum olarak atanması sağlanacak.

- Anayasa Mahkemesinde derdest olan bireysel başvurular "yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı" iddiasıyla yapılmış ise manevi tazminat taleplerini Tazminat Komisyonu karara bağlayacak.
- İtiraz, istinaf ve temyiz kanun yollarına başvuru süreleri "iki hafta" olarak güncellenecek.

Adalet Bakanı konuyla ilgili olarak; "8. Yargı Paketimizin taslağını Meclis grubumuza ilettik. Orada tartışmalar, konuşmalar devam ediyor. Milletvekillerimiz çalışıyorlar ve teklif aşamasına gelmek üzere. Yaklaşık 70 maddeyi buluyor. Meclis seçim için ara vermeden önce görüşülüp yasalaşacağını ümit ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Pakette yer alması beklenen en önemli madde ise ikinci kez mükerrirlere denetim ve tahliye yolunu açan madde olacak. Madde ile kapalı ceza infaz kurumlarındaki yüzlerce mahkumun açık cezaevine ve denetime ayrılması bekleniyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • mert can
    2 ay önce
    ŞTGA UYGULAMASININDA DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ EN AZINDAN 1 KATI OLARAK İNFAZ EDİLEBİLİR ALLAH RIZASI İÇİN EVLATLARIMIZ PERİŞAN DURUMDA.
  • Edat özgül
    2 ay önce
    İkinci kez mükerrer ceza infaz uygulamasında çok çok büyük mağduriyet ler yaşanmaktadır. Şimdiye kadar çıkan infaz iyileştirme lerinden yararlanmadilar. Açık cezaevi hakkı, denetim hakkı, infaz indirimi yok. Terör, cinsel suçların infazı 4)3 iken, ikinci kez mükerrer ler 4)4 kapalı cezaevi yatıyor. Hiçbir İnfaz iyileştirmelerinden yararlandirilmiyor.ikinci kez mükerrer uygulaması zulümdür. İkinci kez mükerrer ile alakalı iyileştirme 8. Yargı paketinin içinde yer almalıdır. Seçimden sonra ya kalmamalıdır. Sayın bakanımız ikinci kez mükerrer 4/4 mevcut infaz rejimi uygulaması ile haksızlığa uğruyor. Dedi. Beklenti içerisinde olan analar babalar cocuklar var. İkinci kez mükerrer uygulaması kalksın... Saygılarımla...