Yeni yargı paketi ne durumda?

Yeni yargı paketinin bu hafta TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

Yeni yargı paketi ne durumda?
Editör: adalet.tv
08 Şubat 2024 - 13:18
Yeni yargı paketi çalışmaları tamalandı. Paketin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacağı bir haftaya giriyor. Düzenlemelerle, sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatına imkan tanınıyor, yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin artırılması hedefleniyor. 8'inci yargı paketinin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.

Bakan Tunç, 8. Yargı Paketi'nde önemli düzenlemeler olduğunu, bunların yasalaşma sürecini Mecliste takip ettiklerini söyledi.

Yeni yargı paketinin bu hafta içerisinde TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor. Bakan Tunç, daha önce yaptığı açıklama da, yargı paketinin Şubat ayı içerisinde TBMM'ye sunulacağını belirtmişti.

Yeni yargı paketi ile önemli değişikler yapılması bekleniyor. Özellikle ceza infaz kurumunda geçirilen sürelerle ilgili ciddi değişikler içeren infaz yasası maddeleri güncellemesi yapılacak.

Maddelerin bazıları ile şu an ceza infaz kurumlarında cezalarını infaz eden bazı hükümlülerin erken tahliyelerin olması bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesinin (AYM) ihlal kararlarının yargılamanın yenilenmesi sebebi sayılması gerektiğini belirterek, bu tür tartışmaların devam etmemesi için kanun düzenlemelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Tunç ayrıca, Kahramanmaraş depremiyle ilgili bilgileri paylaşarak, yıkılan adliyelerin ihale süreçlerinin başlatıldığını ve soruşturmaların devam ettiğini aktardı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının bağlayıcılığı ve Anayasa Mahkemesi yapısının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum