Yeni Yargı Paketi hangi aşamada?

Yeni yargı paketi TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi, gözler Genel Kurul'a çevrildi.

Yeni Yargı Paketi hangi aşamada?
Editör: adalet.tv
24 Şubat 2024 - 15:06 - Güncelleme: 24 Şubat 2024 - 15:19
Son yıllarada çıkarılan Yargı Paketleri ile yargının aksayan konularına pansuman yapılıyordu. Yeni paket ile gelecek düzenlemeler milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Seçimden sonra yeni bir yargı düzenlemesinin de gündeme alınacağı kulislerde konuşulan bilgiler arasında.

Yeni yargı paketi ile ikinci kez mükerrirler başta olmak üzere binlerce mahkumu ilgilendiren maddeler ise kamuoyunda ve sosyal medyada gündemden hala düşmedi.

PAKETİN ÖNEMLİ MADDELERİ

Yeni yargı paketi ile; AYM başvuruları, Adli Para Cezaları, Temyiz süreleri, Kişisel verilerin yurt dışına aktarılması, Özel nitelikli kişisel verilerin işlenme şartları, Manevi tazminat talepleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atanabilmesi, Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karşı istinaf yolunun açılması, Haklarında kovuşturmaya yer olmayan kişilere tazminat isteminde bulunabilme imkanı, Örgüt adına suç işleme konusu, Kişiliğin veya mal varlığının korunması kriteri konuları yeni yargı paketinin en önemli maddeleri arasında.

ŞUBAT AYINA SAKMIŞTI

Paketin bu hafta içerisinde Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor. Ocak ayı içerisinde TBMM'ye gelmesi beklenen paket taslak metindeki düzeltmelerden dolayı Şubat ayına sarkmıştı.

MEMURLAR BEKLENTİ İÇİNDE

Adalet Bakanlığı bünyesinde ceza infaz kurumları, adalet sarayları, icra daireleri ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan binlerce memur da yargı paketi ile özlük haklarına iyileştirme yapılmasını talep etse de konuyla ilgili herhangi bir resmi gelişme yaşanmadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Mahkum aileleri
    2 ay önce
    8.YARGI PAKETİ YARALARISARSIN 4/4 2.kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşullu salı verilmesi denetim hakları geri alınan tüm mahkumlar madde ayırımsız infaz düzenlemesi bekliyor Hayat şartları zor Yanlız hayat mücadelesi veren eşler nereye nasıl yetişeceğini maddi manevi şaşırmış durumda MİLLETVEKİLLERİMİZDEN Mahkum aileleri olarak beklentimiz 4/4 2.kez mükerrerler için madde ayırımsız bir infaz düzenlemesi Cezaevinde olan mahkum yakınlarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz Kantin pahalı Salgın hastalık haberleri psikolojimizi bozdu Cezaevleri aşırı kalabalık 8.YARGI PAKETİNİN Bir an önce meclis gündemine alınmasını bekliyoruz Devletimizden mahkumlarımıza sahip çıkmasını 4/4 2.kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşullu salı verilmesi denetim hakları geri alınan mahkumlara son bir şans verilmesini bekliyoruz Mahkum yakınlarımıza devletimizin sahip çıkmasını sigortalı işlere yerleştirmesini evlerine eşlerine bakabilme imkanı sağlamasını istiyoruz Toplum tarafından Sabıkalı sicili bozuk diye dışlanmasınlar Onlarında aileleri sevdikleri bekleyenleri geride bıraktıkları bir hayatları var. Toplumsal BARIŞ adına talep ediyoruz 4/4 2.kez tekerrür mükerrer zulmüne son verilmesini istiyoruz İnfaz Düzenlemesi ADİL Olsun
  • Edat özgül
    2 ay önce
    İkinci kez mükerrer ceza infaz uygulamasında çok çok büyük mağduriyet ler yaşanmaktadır. Alınan cezanın tamamını kapalı cezaevinde infaz ettiriliyor. Şimdiye kadar çıkan infaz iyileştirme lerinden yararlanmadilar. İkinci kez mükerrer iyileştirme si bir an önce yasalaşsin. Beklenti içerisinde olan analar babalar cocuklar var. İkinci kez mükerrer uygulaması zulümdür kalksın...