Seçim bitti, yeni gündem: 9'uncu yargı paketi

Seçim bitti, yeni gündem 9'uncu yargı paketi olacak. Bayramdan sonra siyasetin gündemi şekillenecek.

Seçim bitti, yeni gündem: 9'uncu yargı paketi
Editör: adalet.tv
02 Nisan 2024 - 14:00
Reklam
Yerel seçimler sona erdi. Her ne kadar siyasetin gündemi kabine değişikliği vs. gibi gözükse de asıl gündem 9'uncu yargı paketi olacak.

Bayramdan sonra taslak metnin hazırlanması bekleniyor. 9'uncu yargı paketinde AYM ve infaz yasasıyla ilgili önemli değişikliklerin olması bekleniyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Seçim sonrası Meclis'imizin takdirine taslak çalışmamızı sunacağız" ifadesini kullanmıştı.

Bakan Tunç, son olarak şu açıklamayı yapmıştı; "Seçimden sonra da 9'uncu Yargı Paketi'ni gündeme getireceğiz. Orada da yargının hızlandırılmasına yönelik, Ceza Mahkemesi Kanunu'ndan cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya ve suçla mücadeleye yönelik önemli tekliflerimiz, düzenlememiz olacak ve milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız."

Bilindiği üzere seçimler nedeniyle 8. Yargı Paketinden bazı maddeler çıkarılmıştı. Bu maddelerin çıkarılması sonucu ceza infaz kurumlarında bazı suçlardan tahliyeler gerçekleşememişti.

AYM'nin ...31/7/2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden,...” konusuyla ilgili vereceği kararın 9'uncu yargı paketi için önemli bir gösterge olacağı biliniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • sema poyraz
    3 hafta önce
    Siz değerli büyüklerimizden beklentimiz ŞTGA denilen illet cezanın iyileştirilmesidir Yine 4/4 cezaların bozulması binlerce mağdur ailenin umudu olacaktır.Allah rızası için bu konuya eğilmenizi ilgilenmenizi rica ediyoruz.