Savcı mesai arkadaşlarını dolandırdı

Mesai arkadaşlarını dolandıran Cumhuriyet savcısının görev yeri değiştirildi.

Savcı mesai arkadaşlarını dolandırdı
Editör: adalet.tv
27 Mayıs 2023 - 22:54
Adliyede görevli ve meslekte yeni sayılabilecek bir Cumhuriyet savcısı “ABD’de şirketim var, kar payı vereceğim” vaadiyle meslektaşlarını, adliye personelini ve bazı sivil vatandaşları dolandırdı.

Bazı adliye çalışanlarından aldığı paraları geri ödediği ve hakkında şikayetler olan savcı hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında savcının görev yeri değiştirildi. Ülkemizin önemli şehirlerinden birinde görev yapan savcı şimdi Anadolu'da bir adliyede görevlendirildi.

HSK tarafından görevlendirilen müfettişin ise soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi. Soruşturma sonucuna göre savcı hakkında karar verilecek. Soruşturmanın salahiyeti açısından savcının ismini ve görev yerini belirtmedik. Umarız bu tarz olaylar devlet kurumlarında bir daha yaşanmaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Mert hakan
    1 yıl önce
    Liyakatsiz torpilli kisilere gorev verilirse sonucu bu olur.
  • Herkül
    1 yıl önce
    Görev yeri değiştirilince ne olacak ki oradada birilerini dolandırmayacağının garantisi var mı yok
  • Ü. E
    1 yıl önce
    Bu savcı değil de memur olsaydı ne olurdu?
  • Agubat
    1 yıl önce
    Ne olurdu mesela? 4483 sayılı Kanun uyarınca soruşturma bile yapamazdı savcılar o memur hakkında. Memurun atamaya yetkili amirinin ön incelemesi sonucu soruşturma izini vermezse, savcı, memur hakkında soruştutma bile açamazdı, memura takipsizlik verilirdi. Ama zanlı savcıya doğrudan sürgün yapılmış ve soruşturma izni verilmiş. Muhtemelen de ceza alır.