Sahte belgeyle 'askeri öğrenci olamaz' raporu veren hekimlere ceza yağdı

Mütalaada, 3 sanığın cezalandırılması, 9 sanığın beraati istenirken, FETÖ / PDY elebaşı Fetullah Gülen'in dosyasının ayrılması talep edildi.

Sahte belgeyle 'askeri öğrenci olamaz' raporu veren hekimlere ceza yağdı
Editör: adalet.tv
23 Mayıs 2023 - 13:05
FETÖ yargılamaları ülkemiz genelinde devam ediyor. Gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyerek Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin harp okullarına geçişlerine engel oldukları gerekçesiyle 12 askeri hekim ile Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yargılandığı davada sanıklar, Hüseyin Günay, Zafer Işılak ve Ramazan Akyıldız'ın, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7'şer yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kendisini hizmet olarak tanımlamasına rağmen paravan olarak dini kullandığını ve din dışı dünyevi emellerine ulaşma aracı haline getirdiğini kaydetti.

Mütalaada, FETÖ elebaşı firari sanık Fetullah Gülen henüz yakalanamadığından dosyasının ayrılması ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesi talep edilerek, sanıklar Ahmet Özbek, Altan Kaçan, Battal Altun, Kadir Çolakoğlu, Mehmet Sadun Yücel, Mustafa Güneş, Öner Tatar, Suat Demirtuğ ve Yavuz Öztürkler'in üzerlerine atılı suçlardan beraati istendi.

Sanıklar Hüseyin Günay, Zafer Işılak ve Ramazan Akyıldız'ın ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7'şer yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma yapmak üzere süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 33 askeri öğrencinin "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, FETÖ mensuplarının, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kadrolaşmasında subay yetiştirmek için fişleme yaptıkları, öğrencilerin harp okullarına kolayca geçişlerini sağladıkları anlatılıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum