Paris'te Türk firmaların da yer aldığı "deep teknoloji girişimcilik zirvesi" düzenlendi

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk firmaların da yer aldığı ve "dünyanın en kapsamlı deep teknoloji (deep tech) girişimcilik...

Paris'te Türk firmaların da yer aldığı "deep teknoloji girişimcilik zirvesi" düzenlendi
Editör: AA
10 Mart 2023 - 22:56
Fransa'nın başkenti Paris'te Türk firmaların da yer aldığı ve "dünyanın en kapsamlı deep teknoloji (deep tech) girişimcilik zirvesi", "Hello Tomorrow Global Summit" düzenlendi.

Paris'te bu yıl 8'incisi düzenlenen zirveye katılım için 115 ülkeden 4 bin girişimci başvurdu.

Bilim ve teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow'un organizatörlüğünde 9-10 Mart'ta gerçekleştirilen zirvede, "dünyayı bilim ve teknoloji ile değiştirmeye hazırlanan startuplar" ve 300'den fazla yatırımcı bir araya geldi.

Türk firmaların da yer aldığı zirvede, farklı alanlardaki deep (derin) teknoloji firmaları geliştirdiği teknoloji ve hedeflerini, iki gün boyunca 4 ayrı salonda anlattı.

Zirveye İhtiyaç Haritası Platformunun, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet alanında geliştirdiği teknoloji çözümleri paylaşması dikkati çekti.

Zirveye katılan Hello Tomorrow Türkiye (HTT) kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Timur Topalgökçeli, Türkiye'deki girişimcilik dünyasının sadece teknoloji tüketen değil kendi teknolojisini üreten bir ekosistem olmasına yardımcı olmak amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.

Paris'te "dünyanın deep teknoloji öncüleri ile Türk startuplarının ödül kazanıp sahneye çıkmalarının kendilerini gururlandırdığını" aktaran Topalgökçeli, Türkiye'den daha da fazla yenilikçi girişimlerin yatırım almalarını umduğunu belirtti.

HTT yönetim kurulu üyesi Mehmet Örgen de 2016 yılından beri Türkiye'nin deep teknoloji girişimciliğini güçlendirme hedefiyle çalışmalar yaptıklarını anlattı.

"Hello Tomorrow Türkiye, ülkemizde 300'den fazla geleceğe yön veren teknolojinin ticarileştirilmesine yardımcı olmuştur." diyen Örgen, 750 startup arasından 17 Türk startupın "Deep Tech Öncüsü" olarak seçildiğini ifade etti.

Öte yandan HTT girişimcileri ve yatırımcılardan oluşan heyet, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onarer’e ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi verdi.

Heyet, Büyükelçi Onaner'e Fransa ve Türkiye arasında işbirliğine önayak olabilecek konularda görüş alışverişinde bulundu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum