İnfaz koruma memurlarına yapılacak özlük hakkı iyileştirmesi belli oldu

İnfaz koruma memurlarına yapılacak özlük hakkı iyileştirme çalışmasının taslak metni belli oldu.

İnfaz koruma memurlarına yapılacak özlük hakkı iyileştirmesi belli oldu
Editör: adalet.tv
03 Ocak 2023 - 17:04 - Güncelleme: 03 Ocak 2023 - 17:50

Yedinci Yargı paketi ile TBMM’ye gelmesi beklenen maddelerin içerisinde ceza infaz kurumlarında görev yapan infaz koruma memurlarının özlük hakkı iyileştirme çalışmasının bulunduğu da öğrenildi.

Taslak metin olarak paylaşılan metinde ceza infaz kurumlarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan infaz koruma memurları için “gösterge iyileştirmesi” yapıldığı anlaşıldı.

TASLAK METİN DETAYI

Madde 46: Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurların her ay 6000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık kat sayı ile çarpımı sonucunda bulunan aylık tutarda ek ödeme yapılır. Bu ek ödeme kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele 8000 gösterge rakamı üzerinden ödenir. Ek ödeme tutarı damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabii tutulamaz. Her ne şekilde olursa olsun başka bir ödemenin hesaplanmasında dikkate alınmaz.

Gerekçesi: Maddeyle Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına çalışma koşulları ve iş yükü nazara alınarak her ay ek ödeme yapılması ön görülmektedir; Çalışma koşullu itibariyle kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele açık ceza infaz kurumlarında görev yapanlardan daha fazla tutarda ek ödeme yapılması hüküm altına alınmaktadır.

ARTIŞ NE KADAR OLACAK

Mevcut sisteme göre 6000 gösterge 2001 TL, 8000 gösterge ise 2668 TL’ydi. Memur maaşlarına yapılan yüzde 25 zam oran ile bu göstergelerde de yüzde 25'lik artış olacak. Maaşlara yansıtılacak ek ödemelerden sadece damga vergisi kesilecek.

(Tasarıya bu haliyle bakarak ince hesap yapmak çok zor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra net rakamlar telaffuz edilebilir.)

Ödemelerin memurların derece kademesine göre değil, eşit olarak yapılması bekleniyor. Yeni düzenlemeden anlaşılacağı üzere çalışmadan sadece infaz koruma memurları faydalanacak. Sivil memurlar ve kurum amirleri düzenlemeden faydalanamayacak. Ayrıca bu miktarların emekliliğe etki etmeyeceği de taslak metinden anlaşılmaktadır.
adalet.tv / özel haberler


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 51 Yorum
  • bilal
    1 yıl önce
    hayırlı uğurlu olsun tüm ikm arkadaşlara Malta nöbetinden kaçmak için 40 takla atıp sivil kadrolara geçen dostlarada selam olsun :))
  • hakan
    1 yıl önce
    Arkadaşlar kırmaya dökmeye gerek yok ama ortada acı bir gerçek var bu gerçekde şu ki cezaevinde görev yapan teknisyen sağlık memuru katip bile bizden daha çok maaş alıyor beraber cezaevinde görev yapıyor olabiliriz ama beraber dirsek çürütmüyoruz eşit iş yapmıyoruz bırakında aramızda bi fark olsun sivil arkadaşlarla bu kanun tasarısı büyük ihtimal geçecek şimdiden sivil arkadaşlara geçmiş olsun hasetlik etmeyin senelerdir siz bizden fazla alırken sesimiz çıkmadı şimdi bi zahmet işinize bakın bayramda resmi tatillerde gece evinizde ailenizle mutlu mesut zaman geçirin bizde gece mesailerine devam edelim eşit iş yokkkkkkkkkk ankaşıldığı üzere size şimdiden geçmiş olsun
  • osman
    1 yıl önce
    Burda anlaşılan şu ki biz İNFAZ KORUMA MEMURLARI olarak dışarıdan bakılınca oturuyor yatıyor hiçbir iş yapmıyoruz bu eleştiriyi yapanlar kendilerini Devletten üstün görüyor sanırım yorum yapanlar da bayram da gece nöbetinde tüm resmi tatillerde bizle içeride görev yapmış gibi konuşan boş insanlar evet burdan size sesleniyorum ZİHNİYETİNİZ KÖTÜ bize verilmezse onlarada verilmesin ne demek ya biz sivil memurlarla eşit iş yapmıyoruz hadi yolunuza
  • İnfaz koruma
    1 yıl önce
    Bazı arkadaşlar İKM lerin nasıl çalıştığını bildiğini söylemiş hayırdır ikm ile akşam nöbeti veya bayram nöbetlerine falan mı kalmış ? Mevzuyu çalışma saati sanıyorlar sadece maltaya bloklara geldiklerinde kokusundan bile rahatsız olsan sivil memurlar bu tarz kıyaslamaya girmesin bile üniformalı memur ile sivil memur Arasında maaş farkı olması gayet normal
  • İnfaz ve koruma memuru (gardiyan)
    1 yıl önce
    Bu güne kadar yapılan bütün güzel işlerde ne yazık ki infaz ve koruma memuru hariç ibaresi gördük. Bu gün ise diğer personeller hariç tutuluyor. Yapılan işler o günde adaletsizdi bu günde adaletsiz. Görüyoruz ki o gün sesi çıkmayan, bizlere destek olmayan sözde çalışma arkadaşlarımız yapılması planlanan iyileştirmeyle alakalı infaz ve koruma memurlarıyla kendilerini kıyaslıyorlar. 1- İnfaz ve koruma memurunun resmi tatili yoktur. 2- İnfaz ve koruma memuru 24 saat esasına göre çalışır. 3- Ceza infaz kurumunun bütün birimlerinde görev yapar. Kendi unvanı ile birlikte kurumda tüm unvanların işlerini de yapar. Güvenliği ve asayişi sağlar, yeri gelir ilk yardım yapar. Tehdit edilir, yaralanır, şehit olur. Polis yakalar, hakim kuruma gönderir, biz ise 24 saat bu insanlarla iç içe yaşarız. Yapılan olumlu ya da olumsuz her durumdan infaz ve koruma memuru sorumludur. Şİmdi kalkıp ta biz İnfaz ve koruma memuru ile aynı işi yapıyoruz kendilerini bizimle kıyaslayan sivil memur arkadaşlar size sesleniyorum. Katipler bilgisayar işletmeni olurken de bizimle kıyaslansaydınız da kendinizi bu unvanı kabul etmeseydiniz. Cezaevnde çalışan arkadaşlar diğer sivil memurların ayrıcalıklarını iyi biliyor. Ek ders alırlar, kar payı alırlar, bakanlık memurlarıdır onlar. İki satır yazı ile amirin egosu yüzünden başka cezaevine sürülmezler. Kısacası İnfaz ve koruma memurları verilecek olan veya planlanan tüm iyileştirmeleri hak ediyor.
  • Cik
    1 yıl önce
    Herkes için konuşmuyorum altını çiziyorum. Ama bazı arkadaşlar yazmış vardiya nöbetini, bayramda geldiğini falan. Sanki onun için sonradan ek iznini koşa koşa almıyormuş gibi. Bunu söyleyenler hem sonradan iznini kullanıyor hem de sivil memur ile arasında maaş farkı da var, hatırlatmak isterim. Vardiya haricinde bir çoğu birimlerde çalışıyor, katipler gibi ve o fark gene var. Hayır bunu büyüten de sizsiniz biz herkese verilsin diyoruz, bazı ikm arkadaşlar sadece ikm lere verilsin diyor. Kusura bakmayın ama bu ayrımcılığı başta bazı arkadaşlar yapıyor, o kurumda diğer insanlarda çalışıyor. Sağlıkçısı da tedavileri için koşturuyor, katibi de nöbet tutuyor, ifade alıyor, bir sürü dosyanın sorumluluğunu alıyor, mesai ye kalıyor, şoförü de o kadar nakline, sevkine koşuyor, teknisyeni de koğuşlara giriyor tamirat yapıyor, bu iş ekip işi kusura bakmayın, Senin iş bölümün malta diye diğer çalışanların bahçe değil. Herkes o kurumun içerisinde. Sizden bir kurumda 300 tane varsa, sivil memurdan 30 tane çıkmaz. Zaten bu sayı azlığından idari bölümde çalışıyor çoğunuz. Sırf üniforma, bot giyiyor ve malta da oturuyorsunuz diye, sivil düşmanlığınızı bitirin bir zahmet bazı arkadaşlar. Bizde görüyoruz herkes de görüyor kimin nasıl çalıştığını merak etmeyin, lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz ama gerek yok :) size 5 veriyorlarsa, diğerlerine 3 verilsin 2 verilsin mesele değil ama adaletli olsun diyoruz ama bazıları diğer çalışanlar için bunu bile istemiyor. Böyle düşünceli bazı arkadaşlar için söyledim bunları, geneli için değil arkadaşlar. Ben sadece olması gerekeni söylüyorum. Herkesin hakkında hayırlısı.
  • murat İKM
    1 yıl önce
    Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum mahkumla yüz göz olan kavgasına saldırısına katlanan üstüne kendisinin ve ailesinin düşmanlığını kazanan infaz koruma memuru nasıl oluyorda maltada yatıyormuş gibi göstermeye çalışıyorsunuz yemeğinden gazetesine kantininden infazına hastanesinden postanesine biz koşmuyormuyuz? ayda Bir sivil memur içeri girse can güvenliğini biz almıyormuyuz? Siz ailenizin yanında rahat rahat yatarken 25 senelik meslek hayatımızın 7 yılı mahkum gibi güneş görmeden cezaevlerinde geçirmiyormuyuz ? Bakanlığımız bizim özlük haklarımızı iyileştirmeye kalkınca neden tepki gösteriyorsunuz? Yıllardır bizden fazla para alıyorsunuz o zaman neden hiç sesiniz çıkmadı?
  • METE
    1 yıl önce
    ya bilip bilmeden konuşma sonra verilen izin vardiya personeline 10 gün bu iznin 40 gün olması gerekiyor ayrıca aynı şartlarda kimse ile eşit çalışmıyoruz bizim işimizin hayati önemi var burda yalan yanlış yazıp birşey biliyormuş gibi davranmana gerek yok çünkü cidden birşey bilmiyorsun seni hangi komisyon alıp nerde işe başlattı bilmiyorum ama bu iftiralar ile aldığın para bile haram sana
  • M.D
    1 yıl önce
    Ya kusura bakmayın infaz koruma arkadaşlar ama atom parçalamıyorsunuz. Akşama kadar oturuyorsunuz, bir çoğunuz idari kısımda çalışıyor zaten. Sizi görende sanır ki çok zor şartlar altında çalışıyorsunuz. Herkes herkesi biliyor anlatmayın yani boşuna. Bir hak verilecekse bütün personele verilmeli, verilmeyecekse kimseye verilmesin. Burada konuşturmayın şimdi, hepimiz biliyoruz kimin nasıl çalıştığını.
  • osman
    1 yıl önce
    valla sen oturup haram yiyorsun belli ama sana şunu diyeyim bu parayı bize verecekler ama sende çatır çatır çatlayacaksın ben onu anlıyorum haset kötü şey üstaddd bilip bilmeden her şeye burnunu sokmak fıtratında var sanırım o parayı alacaz sende bakacaksın acı atüyiimmiii
  • xxx lllll
    1 yıl önce
    vermezler..
  • Kuralay YILMAZ
    1 yıl önce
    İnfaz Koruma Memurları sonuna kadar bu iyileştirmeyi hak etmektedir. Kurumlarda görev yapan diğer personel ile İkm'lerin çalışma koşullarını kıyaslamak İnfaz Korumalara haksızlık olur. Güvenlikle ilgili olan tüm sektörlerde unvanlar arasındaki maaş farkları görevlilerin risk koşullarıyla doğrudan orantılıdır. Biz İnfaz Koruma Memurları da çalışma koşulları ve altında bulunduğumuz riskler dolayısıyla fazlasıyla bu iyileştirmeyi hakkettiğimiz düşüncesindeyim. Elbette sivil memurlar da iyileştirme hak ediyor fakat bu İkm'lere tepki göstererek değil dayanışma göstererek olmalı. Şoför, teknisyen ve katipleri anlamakta güçlük geçiyorum. Neden bir kıyaslama içerisine giriliyor hayret.
  • Hakann123345
    1 yıl önce
    Becayis oldunda infaz korumlar haric dendinde kimsenin sesi cikmiyodu anlayin nasil birsey oldunu. Sizde iceri girin 12 saat calisin sizde versinler.
  • Dayı
    1 yıl önce
    Dini Bayramlarda Resmi Tatillerde Günlerce Tatil Yapan Sizlersiniz. Açık Ziyaret, Kapalı Ziyaret, Hafta Sonları Telefon Görüşmesi Yaptırılırken Sizler Nerelerdesiniz. Günlerce Hastanede Yatan Mahkumun Başında Beklerken Sizler Neredesiniz. Evrak İşleriyle Uğraşmak Mahkumla Uğraşmak Gibi Olmuyor. İKM Memuru Olmadan Tebliğ Bile Yapamıyorsunuz .Daha Ne Diyelim Herşey Ortada...
  • MUTEMET ADAM
    1 yıl önce
    ARKADAŞLAR KESİN BİLGİ HABER DOĞRU. BU TAZMİNAT ÇIKACAK. SADECE İKMLER ALACAK 3500 TL OLACAK. HAYIRKI OLSUN. DİĞER BİLGİLERE İTİBAR ETMEYİN
  • İ.K.M.
    1 yıl önce
    İnfaz ve Koruma Memurlarına 7. yargı paketinde yapılacak iyileştirmenin taslaktan çıkarıldığına dair söylentiler var. Bilgisi olan kimse var mı acaba?
  • yavuz ŞENER
    1 yıl önce
    İnfaz ve koruma memurlarına bir hak verildiği zaman kurumda çalışanlardan büyük tepki geliyor bu nasıl kader arkadşalığı anlamış değilim.infaz koruma cezaevinin yükünü çeken gece gündüz bir çok problemlerle uğraşan birçok görevlinin yapacağı işi yapan ve hem mahkumun hem sivil personelin güvenliğin sağlayan cezaevlerinin temel taşı olan infaz koruma memurlarının aldığı hak neden milletin zoruna gidiyor ayrıca hak alma yeri buralar değil bizim almamızın size ne zararı var biz almasak onlarda almasın düşüncesini kafanızdan silin .daha önce müdürlerle başmemur arasında maaş farkı yoktu onlara bir hak verildi makas 4 5 milyar açıldı sonra memurlara bir fark verildi başmemur memur farkı kalmadı biz hiç kimseyi kıskanmadık ama biz neden kıskanılıyoruz anlamış değiliz bu feryadı diğer sınıflar bizim kadar sıkıntılı olmayan kurumlar 3600 ek gösterge alırkene hiçbir sesiniz çıkmadı kurum arkadaşlarınız alırken herkese bir haller oldu onun için bizim kurumlarımız hak alamıyoruz .hep beraber olmamız lazım sizlerde alın ancak bizleri engeleyerk değil.sizlerinde almasını isteriz. 3600 ek göstergeninde tüm çalışanlarımıza verilmesini umutla bekliyoruz bakanımız tv programlarında söz vermişti inşaallah oda çıkar cezaevleri çalışanları rahat bir nefes alır.
  • Tayfun ACAR
    1 yıl önce
    Ben de bilgisayar işletmeni olarak ikm arkadaşlarımla birlikte dirsek çürütüyorum, bu taslaktan bizlerin de yararlanması en büyük hakkımdır. Dilerim ki bir an önce bu yanlış düzeltilir.
  • METE
    1 yıl önce
    YA KARDEŞ HAK İSTENİR AMA BİZ DİRSEK DEĞİL ÖMÜR ÇÜRÜTÜYORUZ FARKINDAMISIN ACABA SALDIRIYA MARUZ KALAN BİZ PANDEMİDE HAYATI HİÇ OLAN BİZ EE BİZDE DİRSEK ÇÜRÜTÜYORUZ LAFA BAK YA
  • İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI
    1 yıl önce
    Bu madde geçer veya geçmez bilemiyorum. Ama bildiğim birşey varsa o da cezaevlerinin yükünü infaz ve koruma memurları çekmektedir. Örneğin zor kullanma yetkisi infaz ve koruma memurlarına verilmiştir. Güvenlik ve gözetim servisi infaz ve koruma memurların sorumluluğu altında bulunmaktadır. Dolayısıyla isyan, yangın, kavga,dövüş, vb. gibi olaylarda cezaevinin güvenliğini tehlikeye sokacak her türlü durumda infaz ve koruma memurları müdahele etmektedir. Robokop kıyafeti, jop ve kelepçe kullanımı infaz ve korumu memurlarının sorumluluğu altındadır. Genel ve kısmi aramalar , açık ve kapalı ziyaretler , spor ve sosyal faaliyetler, kurs ve etkinlikler , eğitim faaliyetleri, iş atölyeleleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü sosyal,kültürel ve eğitim faaliyetlerinde güvenliği ve gözetimi infaz ve koruma memurları sağlamaktadır. Bu faaliyetlerde olası olumsuz veya cezaevinin güvenliğini tehlikeye düşürecek durumlarda infaz ve koruma memurları müdühele etmektedir. Dolayısıyla cezaevinde çalışan sivil memur arkadaşlarımız bizde cezaevinde çalışıyoruz diyerek algı yaparak yapılacak olan düzenlemenin önüne geçip hakkımıza girmesinler. Elbette onlarında özlük haklarında iyileştirme olmasını isteriz ama infaz ve koruma memurları ile kendilerini bir tutmasınlar. Cezaevlerinin iç güvenliği infaz ve koruma memurlarının sorumluluğu altında olmasından dolayı yapılacak olan iyileştirmeyi sonuna kadar hak ediyoruz. Ve biran önce bu hakkın verilmesini bekliyoruz.
  • Şükrü ŞEN
    1 yıl önce
    İnfaz koruma memurları bu payı sonuna kadar hak ediyor. arkadaşlar eğer bu parayı çok isteyen varsa alımlarda başvurup infaz koruma olarak gelip başlayabilir. ordan öle konuşmakla bu iş olmuyor. İçerde bütün zorluğa katlanan İnfaz koruma memurlarıyla aynı haklara sahip olmayı istemek çok saçma ... herkes yerini bilsin
  • İKM
    1 yıl önce
    boş yapmayın ikm ile kendi yaptığınız işi kıyaslamak bile saçma
  • me
    1 yıl önce
    Gerçekten çok yanlış bir adım, o çatı altında bütün personel çalışıyor. Katip gibi idarede çalışan bir sürü infaz koruma var, onlar hak ediyorsa diğer sivil personelde hak ediyor. Çalışma barışını zedelemeyin, tüm personele verin. Ya da arkadaşların dediği gibi diğer sivilleri adliyeye gönderin, cezaevi ikm lerin olsun.
  • Selçuk KILIÇ
    1 yıl önce
    Cezaevi personeli kesinlikle bu artışı hak etmektedir. Ayrıca polis memurları ve infaz koruma memurlarına tanınan hakların aynı iş kolunda görev yapan Zabıt Katipleri ve diğer adliye personeline de tanınması gerekmektedir.
  • Mehmet Ali
    1 yıl önce
    Kardeşlerimm inşallah yapılan bu özlük hakkı iyileştirmesi umarım bir an evvel yürürlüğe girer, hepimiz adına hayırlı uğurlu olsun. Her ne kadar bizler bu iyileştirme taslak metninde yararlanmış olsak bile birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın da bu iyileştirmeden yararlanmasını isteriz bunun olmasını istemeyen arkadaşları anlayamıyorum hepimiz kardeşiz hepimiz taşın altına koyduk ellerimizi lütfen birbirimize sahip çıkmamız gerek, bizlere bu yakışır arkadaşlar yapmayın lütfen.
  • yok
    1 yıl önce
    İçerde olay olduğu zaman sivil personel servise biniyor içerde kalan umrunda değil biran önce gitmek için nerdeyse şoförle kavga ediyor o kadar psikopatla içerde ikm yüz göz oluyor saldırıya uğruyor sivil odasında oturuyor hiçbirsey umrunda olmuyor bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesiyle katip tebliğe gitmiyor ben sivilim diye bunları da lutfen gozununde bulundursun sivil personel
  • hüseyin başbuğ
    1 yıl önce
    kardeşim lafa geldimi mangalda kül bırakmıyorsunuz bayram gelir cezaevinde sadece ikm olur katip katip tutturmuşsunuz infaz birimlerinin yarısı ikm sayıma girme aramaya girme her hangi bir olayda orta da görünme eeee sonra ceza evinde sadece ikm mi var hadin ordan diyorum size
  • ekrem ıkm
    1 yıl önce
    burada bize niye yok diyen katip teknisyen vs ... arkadaşlar . hakkınızı isterken neden ikm lere laf atıyorsunuz ? Kusura bakmayın ama cezaevinin bütün yükünü ikm çeker. mahkumdan jilet yer , rehin alınır , bir sıkıntı olduğunda soruşturma yer , bütün sorumluluk ona aittir koridorlarda .. bütün riskte ikm ye aittir. Heralde ikm ve katip farklı muamele görecek . nefsi konuşmayın lütfen . biz yıllarca üniforma altında çalıştık . biz güvenlikten sorumlyuz .
  • İNFAZ KORUMA
    1 yıl önce
    Ne kadar çok ikm düşmanı varmış kardeşim sevinen bir tane adam yok , çok istiyorsanız tekrar alım olduğunda infaz korumaya başvurun , üniforma giyen biz mahkumla 7/24 bayram seyran izin demeden uğraşan biz katipler sivil memurlar bizde isteriz demiş yav o zaman ne farkımız kalıyor bizim size de olsun iyileştirme tabiki ben isterim sizlerinde maaşı düşük gelsin bi iyileştirme ama bizi çekememezlik yaparak olmaz bu iş filan laflar kullanmak yakışı kalıyormu, kaç senedir infaz koruma ne görmüş ne almış kardeşim 2 sene biz içerde yatarken siz nerdeydiniz içerde dışarda saldırıya uğrarken bu kadar yorum yazmadınız be yazıklar olsun..
  • tufan kaçar
    1 yıl önce
    bilgisayar işletmenleri de bu kanundan yararlandırılmalı .
  • 10 yıllık personel
    1 yıl önce
    Tufan kardeşime sonuna kadar katılıyorum bilgisayar işletmenleri de bu haktan yararlanmalı ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır
  • mehmet
    1 yıl önce
    düzenleme genel olmalı yoksa bir anlamı olmaz
  • Sivil memur
    1 yıl önce
    Cezaevinde sadece ikm yok .biz katipler ne oluyoruz .diğer sivil memurlarda ayni şartlarda çalışıyor .ikinci sınıf insan muamelesi istemiyoruz artık
  • SİVİL KATİP
    1 yıl önce
    ikmler cezaevinde gece gündüz nöbet tutuyor yeri geliyor soför yeri geliyor kaloriferci yeri geliyor katip yeri geliyor vb.. birçok işi yapıyor biz katipler sadece evrak işi görüyoruz o da sadece en fazla 4 saati geçmiyor ve bütün evrak işlerinde ikm arkadaşlar bizlere eşlik ediyor yada bizim evrakları onlar bildiriyor hakkaniyetli olalım bu iş bana zor diyorsan dışarıda bir çok sivil iş var buyur gidebilirsin biraz var olana şükret..
  • CENK
    1 yıl önce
    YA NE AYNI ŞARTI YA BAYRAMDA GİT AİLENLE BAYRAM YAP GECE EVİNDE ÇOCUĞUNLA OTUR SALDIRIYA İKM MARUZ KALSIN FİLM YAPMAYIN BE YA GİDİN HAK ARAYIN MADEM BU PARA VERİLSİN VERİLMESİN AYNI İŞİ YAPMIYORUZ SİZİNLE ELİNİZDE MOUSE BİZİM ELİMİZDE KOL GEL KOL TUTTA BİLELİM AYNI İŞMİ AZ DAHA SABIR EDİP İKM OLSAYDIN KEŞKE
  • KATİPÇİ
    1 yıl önce
    cezaevinde çalışan katipleri o zaman adliyeye göndersinler. Cezaevinde madem ikm lere düzenleme var katipler olarak CEZAEVİNE GELMEK İSTEMİYORUZ. ADLİYEDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ
  • KATİPP
    1 yıl önce
    KATİPLER OLARAK ŞUANA KADAR AZ DA OLSA İKM LERDEN FAZLA PARA ALIYORUZ FAKAT BİZE HİÇBİR İKM BÖYLE TAVIRDA BULUNMADI İŞLERİMİZDE HEP EŞLİK ETTİLER İKM OLMASA SENİN CİK İŞ YAPAZSIN AYRICA SENİN EVRAK İŞİNLE NÖBET İŞİ ARASINDA ÇOKKK FARK VAR DÜZEN MESELA KATİP GADAŞIM GENİŞ BAK HAYATA :))
  • adliye katibi
    1 yıl önce
    kardeş tutanmı var seni hadi git bakalım nasıl gidebiliyorsun adliyede seni bekliyorlar cezaevinde iki dosyaya bakmayı adliye ile birmi görüyorsun haline şükret şükret devlet sana maaş veriyor günlük cezevinde 2 saat çalış sonra bittim ben adliyedeki katiplerin işi sizden zor az akıllı ol ayükiyinmi acı atüyümmiiiii
  • Ekonomist
    1 yıl önce
    Meclise gelir bakanın gözlerindeki ışıltı söner iptal olur gider
  • Adalet
    1 yıl önce
    Sivil memurları niye ayırıyorsunuz?
  • adal3t
    1 yıl önce
    cezaevlerinde sadece ikmler çalışsın o zaman, diğer personelleri başka kurumlara aktarın herkes rahat etsin.
  • Erol YELKENCİ
    1 yıl önce
    Yıllarca zor şartlar altınca çalışarak emekliliğini doldurmuş veya emekli olmuş olan ceza infaz kurumu başmemur ve memurlarının da yapılacak iyileştirmeden faydalandırılması gerekir. Bu zor görevi yıllarca yaparak hiç bir iyileştirmeden yararlanamayarak emekli olan personele de 3600 ek gösterge verilerek adaletin tesis edilmesi gerekmektedir. Sayın Devlet büyüklerinin de bu yönde düşünerek hakkaniyetli kararlar almalarını ümit ediyorum.
  • Hrn
    1 yıl önce
    Amirler faydalanmayacak ne demek bu nasıl taslak
  • Ü.E.
    1 yıl önce
    Zor bir meslek dalı olduğu kabkl edilerek yıpranma verilen ceza infaz kurumu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmemesi kabul edilemez. Adalet ve hakkaniyet sağlanarak özel statü ile 3600 ek göstergenin yargı paketiyle birlikte çıkartılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Saygılarımızla
  • E.Y.
    1 yıl önce
    Emeklilikte de katkısı olacak iyileştirme yapılmalı ayrıca cezaevi personeline ayrı bir statü verilmeli. İnfaz ve koruma başmemurlarının rotasyonu kaldırılmalı ve nüfusa kayıtlı olduğu ilde de görev yapabilmeli. İmamlarla kıyaslanmayacak zorlukta ve yoğunlukta görev yapan tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarından birinci dereceye düşenlerin tamamına 3600 ek gösterge verilmeli. 3600 ek gösterge verilmediği sürece hiçbir hak almadığımızı düşünecez.
  • KADİR DEĞİRMEN
    1 yıl önce
    ARKADAŞLAR HABERDE BELİRTİLEN TUTARIN KEPSİ MAAŞLARA YANSIYACAK. KAPALIDA ÇALIŞAN BİR İKM 3600 TL CİVARINDA Bİ ÖDEME ALACAK
  • cengiz topel
    1 yıl önce
    doğrudur yasa çıkarsa açık ve denetimlide çalışan ikm ler 2500 falan kapalıda çalışanlar 3200 gibi ama bu çalışıldığı sürece alınan bir tazminat, eğer 3600 çıksaydı emekli maaşı ve ikramiyeside çok olacaktı, hayırlısı diyelim ve kimse kendini ikm lerle kıyaslamasın, fiilen çalışsınlar görelim. ne derece zor ve yıpratıcı olduğunu.
  • İnfazcı
    1 yıl önce
    Adı üstünde taslak metin daha kesin bir şey yok çalışmalara devam ke
  • Cybernetic
    1 yıl önce
    Yazıklar olsun.
  • Davud
    1 yıl önce
    Yasa geçerken ikm lerin olduğu bölüm çıkarılır.
  • .
    1 yıl önce
    Katipler üvey evlat mı kardeşim ya yeter ya yeter!!!