İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Roman Vatandaşlarla Buluştu

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya İstanbul’da Roman Vatandaşlarla Buluştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Roman Vatandaşlarla Buluştu
Editör: adalet.tv
27 Mart 2024 - 14:55
İFTAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen iftar programında Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuşma yaptığı programa Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum da katıldı.

“Roman Vatandaşların Sorunlarını Çözmek Bizlerin Görevi”

Konuşmasında Ramazan ayını “rahmet, mağfiret ve bereket ayı” olarak tanımlayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşının özel ve baş tacı olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi; ‘Sizler bizim canımız, başımızın tacısınız’, ülkemizin en canlı rengisiniz. Peygamber efendimiz, Veda Hutbesi’nde ‘Ey insanlar, biliniz ki rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem’den gelmiş, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takvâ iledir’ buyuruyor. Bizim de sizlerle sarsılmaz bağımız; birbirimize kenetlenme sebebimiz vatan, millet ve bayrak aşkımızdır. Geçmişte ayrımcılıklardan dolayı Roman kardeşlerim ne türlü acılar çekti, yakinen biliyorum. Ama onların sorunlarını çözmek bizlerin görevimiz. İşte bu anlayışla devletimiz, bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi Roman kardeşlerimizin sorunlarına da büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor; sosyal politikalar geliştiriyor.”

“Biz Sizlerle Okyanuslar Kuruyana Kadar Biriz, Beraberiz ve Kardeşiz”

22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 85 milyon vatandaşa hizmet ettiklerinin altını çizen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Roman vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Roman kardeşlerimize yönelik geçmişte yapılan yanlışlıkları ortadan kaldırmakla kalmadık; 2009 yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Roman Açılımını başlattık. Bu kapsamda Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve I. Eylem Planı Nisan 2016’da yayınlandı. İkinci Aşama Eylem Planı ise Aralık 2019’da yürürlüğe girdi. Türkiye de ilk defa bir üniversitede, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Roman Merkezi kuruldu. Şehirlerimizi yenilerken, kentsel dönüşüm kapsamında Roman kardeşlerimizin yaşadığı yerleri onların kültürüne göre inşa edelim istedik. Ayrıca Roman kardeşlerimiz Allah’ın bir lütfu olarak, başta müzik olmak üzere sanatın her dalına doğuştan yetenekliler. Biz de bu yeteneklerinin daha da gelişmesi için mesleki eğitim görebilecekleri okullar açtık. Çünkü; sizin dertleriniz bizim derdimizdir. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Biz her durumda her şartta Roman kardeşlerimizle biriz beraberiz. Bizler de hem kapımızı hem de gönlümüzü sonuna kadar sizlere açmış durumdayız. Şunu da çok iyi biliyoruz: Romanın kini mendil kuruyana kadar, dostluğu ve kardeşliği okyanuslar kuruyana kadardır. Biz sizlerle okyanuslar kuruyana kadar biriz, beraberiz ve kardeşiz. Huzurla ve güvenle yolumuza devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılında, ille de sevgi, ille de kardeşlik, ille de huzur olsun. Türkiye Yüzyılında, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum