Hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapılacak

Hakim ve savcıların özlük haklarında yapılacak iyileştirmenin detayları özel haberimizde.

Hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapılacak
Editör: adalet.tv
04 Ocak 2023 - 18:28 - Güncelleme: 04 Ocak 2023 - 19:16
Yedinci Yargı Paketinin 100 sayfadan oluşan taslak metninde infaz ve koruma memurları için ciddi bir iyileştirme düzenlemesi yapılacağı öğrenilmişti. Aynı düzenleme kapsamında hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında da düzenleme yapılacağı öğrenildi.

TASLAK METNİN DETAYLARI

a) (1) Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, (1) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Danıştay Başsavcısı, DERECE: 1, EK GÖSTERGE: mevcut 8000'den 9000 olacak.

b) (1) Yargıtay üyeleri, Danıştay üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, birinci sınıf hâkim ve savcılıkta üç yılını doldurup Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilme hakkını kaybetmemiş olanlar,  Adalet Bakanlığı Müsteşarı, DERECE: 1, EK GÖSTERGE: mevcut 7800'den 8200 olacak.

c) Birinci sınıfa ayrılmış, bu sınıfa ayrıldığı tarihten itibaren de meslekte üç yılını doldurmuş, Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilme hakkını kazanmış birinci sınıf hâkim ve savcılar, DERECE: 1, EK GÖSTERGE: mevcut 7000, yine 7000 kalacak.

DÜZENLEME DETAYI: Düzenlemeyle, Yargıtay ve Danıştay Başkanları ile Başsavcılarının 8.000 olan ek göstergeleri 9.000’e; Yargıtay ve Danıştay üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili ile birinci sınıf hâkim ve savcılıkta üç yılını doldurmuş Yargıtay ve Danıştay üyeliğine seçilme hakkını kaybetmemiş olanların ek göstergeleri 7.800’den 8.200’e yükseltilmektedir.
adalet.tv / özel haberler

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Ahmet Ahmet
    1 yıl önce
    haberin saçmalığına bak çok az bir kesimin ek göstergesi 1000 puan artırıldı sadece onun maaşa etkisi nerdeyse yok sanki herkese zam yapılmış gibi bir algı yapmayın yargıtay başkanının konumunu güçlendirmek için yapılan bir şey
  • diş tabibi
    1 yıl önce
    iyi günler hekimler için yapılan düzenlemenin detayları nedir acaba infaz koruma ve hakimleri paylaştınız ancak kurum hekimlerindeki maaş artışı miktar olarak neye denk geliyor bilemiyoruz.
  • Bilgisayar İşletmeni
    1 yıl önce
    Vay arkadaş biz cezaevinde bilgisiyar işletmeni, katip sivil personeller günah keçisimiyiz, bizim suçumuz ne bırakın başka kuruma geçelim bari, dışarıdaki memurla benim şartım birmi
  • Ü.E.
    1 yıl önce
    Özel statü ile birlikte İnfaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarının da ek göstergelerinin 3600, e yükseltilmesini istiyor ve bekliyoruz
  • Hasan Can
    1 yıl önce
    İşte beklenen haber her zaman ki olan şey ne zaman infaz korumalara iyileştirme zam özlük haberi çıksa bu haber çıkıyor ve ikm lerin işi iptal oluyor geçmiş olsun...