Hakim ve savcılar havalimanlarında elle aranabilecek

Değişiklik yapıldı: Hakim ve savcılar havalimanlarında elle aranabilecek

Hakim ve savcılar havalimanlarında elle aranabilecek
Editör: adalet.tv
09 Temmuz 2024 - 11:51
Geçtiğimiz aylarda ulusal basında geniş yer bulan ve tepki toplayan konuyla ilgili olarak değişiklik yapıldı. Havalimanında üst araması yapılmasına tepki gösteren bir mahkeme hakimi, konuyu Danıştay’a taşımıştı.

Dosyanın incelenmesinin akabinde, mahkeme hakimlerinin üst aramalarının yapılmamasına karar verilmişti. Kararın ardından Resmi Gazete'de yayınlanan kanunda, hakimlere bu ayrıcalık tanınmadığı görüldü.

Resmi Gazete'de yayınlanan diğer kararlar ise şu şekilde;

Türk Sivil Havacılık Kanunu'nun Milli Sivil Havacılık Güvenlik Kurulu ve havacılık güvenliğine ilişkin hükmünde yapılan son düzenlemeyle bütün yolcular, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesiyle sınırlı olmak üzere, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyalarıyla teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle kontrol edilecek ve aramaya tabi tutulacak.

Teknik cihazlarla (el dedektörü - duyarlı kapı vb.) yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda, bahse konu yolcu, kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği durumda, havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun gözetiminde, özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum