-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,04
-
EURO
51,33% 0,07
-
GRAM ALTIN
6619,53% -0,03
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Moral Konseri
Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Moral Konseri Düzenlendi.
Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, hükümlülerin psikososyal iyileşme süreçlerine katkı sunmak ve kuruma yönelik aidiyet duygusunu güçlendirmek amacıyla yürüttüğü sosyal etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Eğitim ve Öğretim Servisi koordinesinde düzenlenen etkinlikte, kadın hükümlülere yönelik özel bir moral-motivasyon konseri gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Tuşba Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler ile kurum hükümlülerinden oluşan müzik grubu, hazırladıkları repertuarla dinleyenlere duygusal ve coşkulu anlar yaşattı. Kadın hükümlülerin büyük ilgi gösterdiği konsere yaklaşık 100 kadın hükümlü ve kurum personeli katıldı.
Konserde seslendirilen eserlerle birlikte, müziğin birleştirici ve iyileştirici gücü bir kez daha hissedildi. Etkinlik boyunca zaman zaman duygulanan, zaman zaman coşkuya ortak olan hükümlüler, müzik aracılığıyla hem moral buldu hem de ruhsal açıdan desteklenmiş oldu.
Kurum yönetimi, bu tür etkinliklerin sadece birer sosyal aktivite değil, aynı zamanda bireyin yeniden yapılanma sürecine katkı sunan önemli birer iyileştirme aracı olduğunu vurguladı. Toplumsal yaşama yeniden katılacak bireylerin duygusal ihtiyaçlarının gözetildiği bu tarz faaliyetlerin, kurumun insana değer veren yaklaşımını da ortaya koyduğu ifade edildi.
Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, hükümlülerin rehabilitasyon süreçlerini destekleyen sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.
-
1
Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor
-
2
Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”
-
3
Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!
-
4
Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı
-
5
Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması
-
6
MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!
-
7
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”
-
8
CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi
-
9
Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu
-
10
MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı

