Terör örgütü DHKP-C'nin sözde 'Türkiye komitesi sorumlusu' 16 yıl 3 ay hapse çarptırıldı

İstanbul'da, 'gri' kategoride aranırken yakalanan terör örgütü DHKP-C'nin sözde 'Türkiye komitesi sorumlusu' Kamile Kayır'a, 16 yıl 3 ay hapis verildi.

Gündem 24.05.2023 19:16:57 0
Terör örgütü DHKP-C
İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Kamile Kayır, başka suçtan tutuklu Dursun Göktaş ve avukatları salonda hazır bulundu. Diğer tutuklu sanık Alişan Gül ise duruşmaya bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, duruşmada sanık Doğan Karataştan'ın dosyasının celse arasında ayrıldığını bildirildi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Kamile Kayır'a 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan 16 yıl 3 ay, Yeliz Kütük ile Dursun Göktaş'a 'terör örgütü üyesi olmak'tan 6 yıl 3 ay hapis verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Alişan Gül'e 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından verilen 6 yıl 3 ay hapis ile sanık Göktaş'a 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından verilen 2 yıl 6 ay hapse ilişkin hükümlerin ise açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Sanık Fatih Özgür Aydın’ın bu mahkemede isnat edilen suçtan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı gerekçesiyle dosyasının ayrılmasına karar veren heyet, sanıklar Leyla Aracı, Şafak Yayla, Mahir Bektaş, Elif Sultan Kalsen'in öldüğünün tespit edilmesi nedeniyle haklarındaki davanın düşmesine hükmetti.

Mütalaadan
İstanbul'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 20 Haziran 2019'da düzenlenen operasyonda, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 'gri' kategoride yer alan ve örgütün sözde 'Türkiye komitesi sorumlusu' olan Kamile Kayır'ın da arasında bulunduğu 7 şüpheli yakalanmıştı.

Hazırlanan mütalaada, gizli tanık olarak dinlenen kişinin beyanlarında Kamile Kayır'ı tanıdığı ve DHKP-C İstanbul sorumlusu olarak bildiği kaydedilmişti.

Gizli tanığın beyanlarına göre, İstanbul'da faaliyet gösteren mahalli alan sorumlularının Yürüyüş dergisinde bir araya gelerek sanık Kayır’dan talimat aldığı aktarılan mütalaada, Anadolu'daki bazı illerin örgüt sorumlularının da sanık Kayır ile görüştüğü, Türkiye'deki örgütün toplantılarına sorumlu olarak katıldığı belirtilmişti.

Mütalaada, 'gizli tanık Çelik' olarak ifade edilen kişinin, Kamile Kayır'ın DHKP-C silahlı terör örgütünün üst düzey sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğünü aktardığına işaret edilerek, örgütün sözde üst düzey yöneticileri Şafak Yayla, Hünkar Derya Güneş ve diğer isimlerle kurumlardaki gizli odalarda birebir görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedilmişti.

Yapılan fiziki ve teknik takiplerde Kayır'ın 2011'de örgütün gençlik federasyonunun bulunduğu binaya giriş çıkışlar yaptığı vurgulanan mütalaada, 2012 yılında ise Yürüyüş dergisinin faaliyet gösterdiği binaya girip çıktığının tespit edildiği belirtilmişti.

Mütalaada, sanık Kayır’ın yakalandığı sırada örgütün sıkça kullandığı sloganları attığı, yanında bulunan dijital materyalleri imha etmeye çalıştığı vurgulanarak, gözaltında kaldığı sürede açlık grevi yapması ve rahatsızlandığında tedaviyi kabul etmemesiyle örgütte üst düzey yönetici olarak görev yaptığının belirlendiği ifade edilmişti.

Mütalaada sanıklar Kamile Kayır, Alişan Gül, Yeliz Kütük, Dursun Göktaş ve Doğan Karataştan'ın 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak', 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı makamında şehit eden sanık Şafak Yayla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik silahlı ve bombalı saldırıda bulunan ve güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada ölü ele geçirilen Elif Sultan Kalsen ile sanıklar Leyla Aracı ve Mahir Bektaş'ın yargılama sırasında öldükleri aktarılan mütalaada bu sanıklar hakkında düşme kararı verilmesi istenmişti.



Yorumlar

Süpersonik Uçaklarla ABD'ye Seyahat Süresi: Geleceğin Hızlı Yolculuğu

YouTube’da Şifresiz Abone ve Ücretsiz Beğeni: Güvenli Yöntemler Neler

TikTok’ta Şifresiz ve Ücretsiz Beğeni: Mümkün mü? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Twitter'da Şifresiz ve Ücretsiz Beğeni Mümkün mü? Gerçekler ve Yöntemler Neler

Instagram'da Şifresiz ve Ücretsiz Beğeni Artırma Yöntemi: Sorunsuz Çalışıyor

Bakan açıkladı: 284 Hacker gözaltına alındı

Devrim Niteliğinde Yeni Yapay Zekâ Cihazı: 2026’da Geliyor!

TikTok'ta Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yöntemleri: 2025 Güncel Rehber

Instagram’da Ücretsiz Takipçi Artırmanın Etkili Yolları: 2025 Güncel Stratejiler

B-2 Hayalet Bombardıman Uçağı: Gökyüzünün Görünmez Devi ve Stratejik Gücü

Almanya ile Çin Arasında Gerilim: Alman Keşif Uçağına Lazerli Silahla Müdahale

Kuzey Makedonya’da Bekârlara Vergi Geldi! Yeni Düzenleme Yolda

Yunanistan’da Cezaevinde Kavga Büyüdü: Yatak Yakıldı, Yangın Çıktı!

Gürcistan’da Muhalefet Baskısı Derinleşiyor: Nika Gvaramia'ya 8 Ay Hapis Cezası

Cezaevine Hava Saldırısında 71 Mahkum Hayatını Kaybetmiş

İran'da 3 Casus Cezaevinde İdam Edildi

İsrail, Tahran’daki Evin Cezaevi’ni Hedef Aldı: Hava Saldırısı Gerçekleştirildi

Trump Yönetimi 36 Ülke Vatandaşlarına Daha Seyahat Yasağı Getiriyor. Türkiye listede var mı?

Amerika'dan Farsça Hamlesi!

11 Tehlikeli mahkum cezaevinden firar etti

Bakan Yusuf Tekin’den LGS, Kıyafet Yönetmeliği ve Yeni Müfredat Açıklaması

MEB'den Öğretmenlere Haziran Seminerlerinde Esneklik: Farklı İl ve İlçelerde Katılım İmkânı

Hukuk Meslekleri Giriş Sınavı'nda Alarm Zilleri: Mezunların Yalnızca %23,8’i Başarılı Oldu!

Adalet Bakanlığından 524 bin memura eğitim

CTE görevde yükselme sınav duyurusu

O çalışanlar için ek ders ücreti kaldırıldı

CEP Konferansı Antalya’da Sona Erdi

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekiyor?

CTE ile Üniversite arasında protokol

Türkiye Adalet Akademisinde yeni dönem!

Mevduat Faizine Tarihi Vergi Yükü: Stopaj Oranı Yüzde 17,5’e Çıkarıldı!

Memur maaş promosyonları düşüş trendine girdi

Mehmet Şimşek’ten Enflasyon ve Ekonomi Mesajı: 2027’de Tek Haneli Enflasyon Hedefi

Yapı Kredi'den emeklilere promosyon müjdesi geldi

TOBB Nefes Kredisi 2025 Başvuruları Başlıyor: KOBİ’lere 2,5 Milyon TL’ye Kadar Destek!

Mardin Büyükşehir Belediyesinden Yeni Promosyon Anlaşması: Kişi Başı 82.500 TL Ödeme Yapılacak

Memurlar İçin Maaş Promosyonları Neden Bu Kadar Önemli?

2 Maaş promosyonu anlaşması imzalandı, 1 tane iptal başvurusu yapıldı

Memurlara 14 Günlük Maaş Farkı Ne Zaman Yatacak? İşte Detaylar

2025 Temmuz Memur Maaşı Zammı ve Etkileyecek Ödemelerde Güncelleme

2 mahkum cezaevinde intihar etti

Adana’da 825 Kilo Eroin Operasyonu: 16 Kişi Tutuklandı, Şebeke Lideri Firarda

Sahte Diploma Skandalı: Dört İmam Tutuklandı

Önce eskort, sonra avukat oldular: 11 milyon dolandırdılar

İzmir'de Genç Avukat İntihar Ederek Hayatına Son Verdi

Cezaevinden tahliye oldu, 2 gün sonra eşini öldürdü

Gece Denize Giren Avukat Boğularak Hayatını Kaybetti

Diyarbakır Barosu’ndan Nevzat Bahtiyar İçin Temyiz Başvurusu

Adliyede Taşkınlık Yapan Genç Gasp Suçundan Tutuklandı

Samsun'da müteahhit vatandaşları dolandırdı: kimsenin zararı giderilmiyor