• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,25% 0,16
  • EURO

    51,35% 1,18
  • GRAM ALTIN

    6630,25% -3,19
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Samsun ve çevre illerde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Samsun, Çankırı, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop ve Amasya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.Samsun Atatürk...

Genel 24.11.2022 17:14:33 0
Samsun ve çevre illerde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
Samsun, Çankırı, Tokat, Kastamonu, Çorum, Sinop ve Amasya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.



Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi.



Öğretmenliğin dünyanın en kutsal meslekleri arasında bulunduğuna işaret eden Ağar, "Öğretmenler, geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizi çağımızın gereklerine göre milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş şekilde yetiştiren kutsal görevin yılmaz temsilcileridir. Toplumların gelişip modern hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenlerimiz, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesil hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır." dedi.



Programda 46 yıl öğretmenlik yapan Şerafettin Karaoğlu da emekli öğretmenler adına konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere şeref hizmet belgesi, Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi, öğrenci ve öğretmenler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Programa, Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci katıldı.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de sorumluluk alanında bulunan okullarda görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Jandarma Trafik Timleri ise okulları ziyaret ederek öğretmenlere karanfil verdi.

- Çankırı

Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Abdullah Ayaz, konuşma yaptı.

Geleceğin güzel olmasının eğitim camiasının vereceği emeklere, desteklere ve eğitim politikalarına bağlı olduğunu belirten Ayaz, "Buradan eğer doğru sonuç elde edeceksek, bundaki en büyük pay sahibi sizler olacaksınız. İnşallah en büyük destekçileriniz de bizler olacağız. Bugüne kadar bu zorluğu büyük özveriyle, büyük gayretle başardınız. Bundan sonra da eğitim camiamıza, öğretmenlerimize şahsi olarak benim güvenim tam. İnşallah geleceğe sizler ve sizlerin meslektaşları sayesinde gidilecek." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk de öğretmenin her yetişen neslin tomurcuğunda bir damla su, yapraklarında parlayan güneş gibi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası zeka oyunları turnuvasında dereceye girenlere ödülleri, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi'nin hazırladığı "Öğretmen Orkestrası" sunumunun ardından program sona erdi.

- Tokat

Tokat'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Tokat Öğretmenevi'nde Vali Numan Hatipoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, öğretmenlerle bir araya geldi.

Hatipoğlu, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmen unvanı verilişinin yıl dönümünün, Öğretmenler Günü'nün kutlu olması dileğinde bulunarak, "Mesleğe yeni başlamış genç öğretmenlerimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Diğer yandan ömrünü bu mesleğe adamış ve emekli olmuş öğretmenlerimize de saygılarımı sunuyorum. Eğitim hiç bitmeyen yolculuk ve her zaman hayatımızın içinde olan bir süreç. Dolayısıyla bizi şekillendiren, bize yön veren, istikamet belirlememizi sağlayanlar öğretmenlerdir. Bu vesileyle başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

- Kastamonu

Kastamonu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunuldu.

Buradaki programın ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda müzik dinletisi sunuldu.

Vali Avni Çakır, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenliğin insan yetiştirme sanatı olduğuna işaret eden Çakır, "Çağın ruhunu okuyan, bilgiye inanan, çalışkan, öz güveni yüksek, Türk evladı olmanın hissiyatını kalbine işleyen bir nesli yetiştiren siz öğretmenlerimiz, çok kıymetli bir sanatkarsınız. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü tekrar kutluyor, bu vesileyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi esnasında şehit olmuş ve ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum." dedi.

- Sinop

Sinop'ta Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen program, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Kültür Merkezi’nde devam eden programda müzik dinletisi sunuldu, şiirler okundu. Vali Ömer Karaömeroğlu ve beraberindekiler, öğretmenevinde öğretmenlerle bir araya gelerek yemek yedi.

Karaömeroğlu, tüm öğretmenlerin günlerini kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar diledi.

- Çorum

Çorum'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İl Milli eğitim Müdürü Abdullah Kodek, anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen programda da mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni düzenlendi.

Yıl içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edilen etkinlik, müzik dinletisiyle sona erdi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Uzunoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de katıldı.

- Amasya

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Türkmen, insanın kendi doğasından kaynaklanan öğrenme arzu ve ihtiyacının ivmeli şekilde süregeldiğini ve devam ettiğini anlatarak, "Bu süreçte bizleri eğiten öğretmenlerimiz, zihin ve gönlümüze kalıcı izler bırakan en saygın öznelerdir. Çünkü öğretmen, bilgi kaynağı olmasının yanında şefkatiyle bizleri saran, merhamet timsali ve sevgi membasıdır." dedi.

Törenin ardından Türkmen ve beraberindeki öğretmenler, Vali Mustafa Masatlı'yı makamında ziyaret etti.


Yorumlar
Dünya
İran'ın Yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney Saldırıda Yaralandı
Dünya
CIA, Kürtçe Bilen Ajan Alımı İçin İlan Yayınladı
Dünya
Türkiye–Almanya Cezaevleri Karşılaştırması: Mahkum Sayısı, Sosyal Haklar ve Personel Hakları
Dünya
Komşu Ülke Genel AF Kararı Aldı: Mahkumlar Tahliye Ediliyor
Dünya
Fransa Adalet Bakanlığında Epstein dosyası krizi: “E-postalar 6 yıldır yargının elindeydi”
Dünya
ABD’den İran’daki vatandaşlarına kritik uyarı: “Ülkeyi derhal terk edin”
Dünya
Cinsel saldırıdan tutuklanan şüpheli, cezaevi yolunda kadın polisi taciz etti
Dünya
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Katar’da Yüksek Düzeyli Yargı Temasları
Dünya
Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü
Dünya
Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı

İran'ın Yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney Saldırıda Yaralandı

CIA, Kürtçe Bilen Ajan Alımı İçin İlan Yayınladı

Türkiye–Almanya Cezaevleri Karşılaştırması: Mahkum Sayısı, Sosyal Haklar ve Personel Hakları

Komşu Ülke Genel AF Kararı Aldı: Mahkumlar Tahliye Ediliyor

Fransa Adalet Bakanlığında Epstein dosyası krizi: “E-postalar 6 yıldır yargının elindeydi”

ABD’den İran’daki vatandaşlarına kritik uyarı: “Ülkeyi derhal terk edin”

Cinsel saldırıdan tutuklanan şüpheli, cezaevi yolunda kadın polisi taciz etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Katar’da Yüksek Düzeyli Yargı Temasları

Cezaevinde İsyan: 46 Rehin, 7 Polis Öldü

Cezaevinde Kanlı Kavga: 3 Ölü, 12 Yaralı

CTE ile Üsküdar Üniversitesi Arasında Eğitim İş Birliği

Mahkumlar Ara Tatilde Okulları Temizliyor

CTE Görevde Yükselme Sınavında Teknisyen Kadroları Tartışması Netleşti: Meslek Lisesi Şartının Dayanağı Belli Oldu

DSM'den Okullara Destek!

Cezaevi Personeli Görevde Yükselme Sınav Sonuçları Açıklandı

Enis Yavuz Yıldırım, FSM Vakıf Üniversitesi Hukuk Kulübü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Lisans Eğitimi 3 Yıla İniyor mu? YÖK’ten Üniversiteleri Yakından İlgilendiren Yeni Model

Eğitim'de Sistem Yine Değişiyor!

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, ara tatilde okullarda kamu hizmeti çalışmalarını sürdürdü

Üniversiteler skandal ilanlar yayınlamaya devam ediyor: ilan adayı tarif ediyor

Memur Maaş Promosyonlarında Rekor Anlaşma: Tutar Hayli Yüksek

Maaş Promosyonunda Rekor Geldi: 300 Bin TL

O Fabrikanın İşçilere Verdiği Maaş Promosyonu Devlet Memurlarını Kıskandırır

Mart 2026 Emekli Promosyon Kampanyaları Güncellendi: Hangi Banka Ne Kadar Ödeme Yapıyor?

Nakliye ve Lojistik Sektörü Alarm Veriyor: Artan Maliyetler Firmaları İflasın Eşiğine Getirdi

Memurların Zam Oranı Netleşiyor: Enflasyon Rakamları Açıklandı

O İlde Öğretmenlere 100 Bin TL Maaş Promosyonu: Anlaşma İmzalandı

Maliye Bakanı Açıkladı: Memurlara Ek Zam Yapılacak Mı?

Dört Kişilik Memur Ailesinin Açlık Sınırı Kaç TL Oldu?

Kamyoncu Esnafı Alarm Veriyor: Artan Maliyetler Sektörü Çıkmaza Sürükledi

Duruşma Salonunda Hakimle Tartışıp Cezaevine Giren Vatandaş Tazminat Kazandı

Çağlayan Adliyesinde Yeni Görev Dağılımı Belli Oldu

Hakim ve Savcı Maaşlarına 70 Bin TL Zam Mı Yapılacak?

HSK Kararıyla Yargıtay’a 8 Yeni Üye Seçildi

Duruşma Salonlarında Hakim, Savcı, Avukat ve Sanıkların Hitap Şekilleri Nasıl Olmalı?

Ceza Yargılamasında “Kesintisiz Duruşma” İlkesine Uyulmuyor Mu?

İstinaf ve Yargıtay: Gündem Atlamalı Temyiz

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekilliğine İrfan Fidan Seçildi

Denetimli serbestlik ve infaz sisteminde değişiklik gündemde

Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten 12. Yargı Paketi Açıklaması

Adalet Bakanlığında Köklü Değişiklik

Kamur Kurumlarında Makam Odalarında Bulunan Misafir Koltukları Kaldırılsın Önerisi

Hakkında Yakalama Kararı Bulunan Hakim Gözaltına Alındı

Mahkemede Duruşma Düzenini Bozanlar Ceza Alır Mı?

Akın Gürlek: Güçlü Adalet, Güçlü Devlet ve Güçlü Toplum Demektir

Meslekten İhraç Olan Memurları İlgilendiren Karar

Almanya'da Yargı Nasıl Yürüyor? Uzman İsmin İzlenimleri

Mahkeme Salonlarında Hitap Şekli Tartışması

Bu Yıl 65 Yeni Adalet Sarayı Yapılacak

Savcının Fuhuş Çetesiyle İrtibatı Ortaya Çıkınca Meslekten İhraç Edildi

Adalet Bakanından Özel’in İddialarına Yanıt: Yasal Süreç Başlatılıyor

Akın Gürlek’ten “İBB davası canlı yayınlansın” tartışmasına yanıt: “Kanun değişirse mümkün olabilir”

Merakla Beklenen 19 Maddelik Kanun Teklifinden Zam Çıktı!

Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan'dan Yeni Çağrı

Feti Yıldız'dan İnfaz Düzenlemesi Açıklaması

MHP'den Umut Hakkı Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Küresel ticaret hatlarını tahkim ettik”

CHP’li Belediye'de kriz: Tutuklama sonrası geçici başkan görevlendirildi

Feti Yıldız’dan “umut hakkı” ve infaz hukuku vurgusu

MHP’li Feti Yıldız’dan “umut hakkı” açıklaması: Raporda yer alacak, uzlaşı sağlandı

73 İlde Narkotik Operasyonu: Yüzlerce Şüpheli Tutuklandı

Eşini Balkondan Atan Adam Tutuklandı

Kadın Öğretmen Öğrencisini Taciz Etti: 21 Yıl Hapis Talebi

Cezaevlerinde Bayram Açık Görüş Günleri Belli Oldu

Hemşire Eşini Öldüren İnfaz Koruma Memuruna Müebbet Hapis Cezası

Sahte Belge Düzenleyenlere Operasyon: 13 Gözaltı

Duruşmada Çekilen Görüntülere Soruşturma Başlatıldı

Hukukçu Seyfi Han doktora tezini kitaplaştırdı

Şoförler Odasının Verdiği Plakaya Polis 140 Bin TL Ceza Yazıyor!

Osmangazi Köprüsü ve Otoyol Ücretleri Tepki Çekiyor: “Bir Depo Yakıt Parasını Geçti”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17